Вимоги до першого велосипеда для дитини

Поділитися новиною

Дитячий велосипед — це не тільки весела розвага, а й засіб для фізичного розвитку та спілкування з однолітками. До вибору цього типу транспорту треба ставитися відповідально та враховувати комплекс критеріїв. Найголовніші з них — вікові особливості дитини, її фізичні здібності, виробник та безпечність пристрою.

Моделі для наймолодших

Для найменших діток підійдуть пристрої з трьома колесами. Вони призначені для малечі від 1–3 років, такі велосипеди у Львові мають бути оснащені широким комфортним сидінням із захисними ременями. Транспортний засіб на 1-1,5 роки здебільшого обладнаний спеціальними підставками для ніжок.

Руль триколісного ровера виконує функцію підтримки, керують ним батьки, використовуючи спеціальну ручку. Щоб забезпечити дитині комфорт під час їзди та продовжити тривалість користування пристроєм, зверніть увагу на регулювання сидіння. Воно має бути горизонтальним до керма.

Особливості біговела

Транспортний засіб, для руху якого малечі потрібно відштовхуватися ногами від землі. Користування біговелом сприяє вмінню тримати рівновагу та здобувати навички для їзди на звичайному велосипеді. Виробники пропонують різні моделі за вартістю та дизайном, тому вибрати оптимальну модель досить просто. Під час їзди стопи малюка повинні міцно стояти на землі, а ноги — трішки зігнуті.

Параметри чотириколісного велотранспорту

Такі моделі підходять для дітей 3–6 років, зріст яких приблизно становить до 120 см. Це стандартний велотранспорт, оснащений двома додатковими колесами для запобігання падіння малечі. Їх демонтують, коли вона навчиться тримати рівновагу. Пристрій оснащений заниженою рамою, заднє гальмо розташоване біля ручного переднього. Сідло чотириколісної моделі таке саме, як і у звичайній.

Двоколісний транспорт для старших діток

Відрізняється від техніки для дорослих меншими габаритами та двома додатковими колесами. Оптимальний варіант для віку від 3 до 7 років. Пристрій може бути обладнаний ручним або ножним гальмом. Для зручності малечі краще вибрати другий варіант. Зверніть увагу на ланцюг, він має бути закритим кришкою, щоб запобігти травмуванням під час їзди. Педалі велосипеда бувають металеві, гумові та пластмасові. Перший матеріал вважається найякіснішим.

Вимоги до діаметра велосипедних коліс

Цей параметр повинен відповідати фізичному розвитку та віку малечі:

  • 12 дм — моделі для найменших, віком 1–3 роки, зростом до 98 см;
  • 14 дм — велосипеди для дітей від 3 до 5 років, до 110 см зросту;
  • 16 дм — пристрої для малечі віком 4–6 років і зростом до 116 см;
  • 20 дм — варіанти транспорту для дітей 6–8 років і зростом до 130 см.

Велотранспорт має обов’язково підходити хлопцю або дівчинці за зростом, а не «на виріст». Купуючи дитячий транспортний засіб на Алло.юа у Львові, потурбуйтесь про безпеку дитини та зверніть увагу на захисне спорядження. Це допоможе уникнути серйозних травм.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...