Як дізнатись, коли прийде пенсія на картку

Поділитися новиною

Пенсія в Україні виплачується щомісяця, нарахування відбувається не пізніше за 25 число. Це стосується виплат на поштових відділеннях та через поточний рахунок у банку, який пенсіонер обрав для нарахування виплат.

За загальним правилом, виплатний період в Україні триває з 4 по 25 число. Проте адресна доставка грошей пенсіонерові проводиться згідно з графіком обслуговування конкретної дільниці доставки, тому може трохи відрізнятися від загального.

Щоб отримувати пенсію швидко та у зручний час, знадобиться банківська пенсійна карта. Додатково клієнт може налаштувати СМС-інформування про надходження коштів. Як дізнатись, коли прийде пенсія на картку? Нам розповіли експерти ПриватБанку, де обслуговується вже понад 3,9 млн українських пенсіонерів.

Якого числа приходить пенсія: досліджуємо ланцюжок нарахувань

Дати виплат визначає держава, на практиці це 4-25 число місця. Пенсії фінансуються в електронному вигляді. Щодня заплановані пенсії переводять з правління Пенсійного фонду України на Головні ПФУ в областях. Далі обласні управління фінансують рахунки районних управлінь. І вже районні розподіляють кошти по різних банках, що уповноважені на виплату пенсій.

Бажано, аби кошти надійшли до банку за один операційний день до дня виплати. Тоді фінустанова вчасно розподіляє кошти на платіжні картки по всіх пенсійних рахунках.

Як не проґавити нарахування пенсії

За умови адресної доставки, листоноша доставляє гроші у заздалегідь визначений день. У випадку з нарахуванням пенсії на рахунок, точні дата та час різняться. Саме тому ПриватБанк пропонує налаштувати СМС-інформування.

СМС про зарахування коштів надходитиме на мобільний номер отримувача. Також дізнатися баланс по картці можна, перевіривши його через Приват24 або надіславши останні 4 цифри номеру карти на короткий номер “10060”.

Коли знімати готівку з картки

Щойно гроші надійшли на рахунок та пенсіонер отримав СМС про зміну балансу, можна вирушати до банкомата. На сайті privatbank.ua ви знайдете найближчий до вашого дому. За бажанням особа може зняти готівкою всю суму або залишити частину грошей на картці.

Пенсійна картка не лише засіб для нарахування пенсії та отримання готівки через банкомат, це універсальний платіжний засіб, за допомогою якого можна робити різні платежі без комісії. Для прикладу, Приватбанк пропонує 0% комісії за оплату комунальних послуг. За такою пільговою ставкою дозволяється провести 15 платежів на місяць або оплатити послуги загальною вартістю 5000 грн.

Проте деякі обмеження все-таки існують: не можна зняти з картки у банкоматі понад 20 тисяч грн протягом 3 годин.

Додаткове інформування від ПФУ про нарахування пенсії

Пенсіонери отримують інформацію про суму нарахованої пенсії, дату її виплати та перерахунки напряму від Пенсійного фонду України через СМС-розсилку.

Самостійно налаштувати СМС-сповіщення від ПФУ нескладно. Для цього потрібно увійти до особистого кабінету на сайті ПФУ, використовуючи КЕП (кваліфікований цифровий підпис), та обрати послугу у “Дистанційне інформування” у “Налаштуваннях”. Інформація від ПФУ стосовно вашої пенсії буде надходити на мобільний номер.

Отримання пенсії вперше

За законодавством України, органи Пенсійного фонду приймають заяву на нарахування пенсії заздалегідь, але не раніше ніж за 1 місяць до досягнення особою пенсійного віку. Щоб не мати затримок у майбутньому із нарахуванням пенсійних виплат, банки дозволяють оформити пенсійну картку ще раніше – за 3 місяці до виходу особи на пенсію.

Заразом особа, котра планує виходити на пенсію за віком стажем чи з інших причин, та вже відкрила пенсійний рахунок у банку, може подати онлайн заяву про вихід на пенсію з використанням сайту ПриватБанку. Спеціалісти фінустанови раду допоможуть клієнтові з оформленням документів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...