Що варто знати про орхідеї?

Поділитися новиною

За цією квіткою закріпився імідж загадкової та таємничої. Це й не дивно, адже вона є однією з найдавніших на планеті квітучих рослин, що застала ще епоху динозаврів. За численністю сімейство орхідних важко порівняти з будь-якими іншим, існує безліч гібридних сортів, кращі з яких мають без перебільшення коштовний вигляд.

Якщо ще зовсім недавно орхідеї вважалися чимось занадто екзотичним та недоступним, сучасні культурні сорти цілком пристосовані до домашнього утримання. А відтак купити орхідеї ukraflora.ua/catalog/f-orkhiideya/ тепер можливо скрізь, навіть у бюджетному супермаркеті. Проте, аби вибрати непересічну квітку, треба звертатися до спеціалізованих магазинів, таких, як київська Украфлора. Зазвичай саме там присутній найрізноманітніший вибір різновидів та сортів і тільки у закладах такого типу можливо отримати ґрунтовну консультацію з вирощування та утримання. Але для початку – загальна інформація.

7 фактів про орхідеї

  1. Представники сімейства орхідних зустрічаються на всіх континентах, окрім Антарктиди.
  2. Назва квітки походить від давньогрецького слова ?????, що перекладається як «яєчко», оскільки кореневища деяких видів схожі на статеві органи ссавців.
  3. В природі існує 25000 видів рослини, а в культурному розведенні відомо до 200000 сортів.
  4. Для зростання квітці не потрібен ґрунт, поживні речовини та вологу вона отримує із рослинного сміття (в домашніх умовах – з субстрату соснової кори) за допомогою повітряного коріння.
  5. Кімнатні орхідеї цвітуть незалежно від пори року, тривалість безперервного цвітіння інколи сягає 6 та навіть більше місяців.
  6. В каталогах квіткових магазинів зустрічається переважно фаленопсис (у перекладі – метеликоподібний) – найневибагливіший рід сімейства орхідних, ідеально пристосований до умов сучасного помешкання.
  7. Орхідеї – найдорожчі у світі квіти, ціни на ексклюзивні сорти сягають 5000 доларів, а найвища ціна була запропонована в ході аукціону, вона складала 200000 доларів.

Де придбати якісну орхідею

орхідея

Подальше благополуччя купленої рослини великою мірою залежить від умов, в яких вона знаходилася перед продажем. Сучасні магазини, такі як Ukraflora, штучно створюють сприятливий клімат з підтриманням потрібної температури та рівня вологості, тому рослини у таких продавців завжди мають здоровий, бадьорий вигляд та, відповідно, гарні перспективи. Великий асортимент видів та сортів дозволяє кожному покупцеві знайти саме таку квітку, яка більш за все припаде до душі. Час від часу в магазині оголошуються акції, тоді орхідеї можна придбати зовсім недорого. Завітайте на сайт компанії у розділ «Орхідеї», перегляньте викладені фото і спробуйте відчути ауру, що огортає цю таємничу квітку. Можливо вона чекає саме на Вас?

LIVE OFFLINE
track image
Loading...