Антон Кучухідзе закликає припинити “полювання на відьом” та припинити безглузді інформаційні атаки на гральний бізнес

Поділитися новиною

Ситуацію з вітчизняним гральним бізнесом дуже красномовно може проілюструвати вираз: “А хто винен? Невістка!” В тому сенсі, що легальних операторів обвинувачують ледь не у всіх смертних гріхах. Мовляв, гравців обирають до нитки, з ігровою залежністю не борються, податків майже не платять. Та навіщо вони нам взагалі потрібні? Ось і нещодавно з вуст різних політиків прозвучали звинувачення, що організатори азартних розваг скривають від оподаткування свої величезні доходи. А бюджет за минулий рік отримав від всього легального грального бізнесу платежів лише на 35 млн грн. Мало? Авжеж, мало. Але цифру цю, вибачте, просто висмоктано із пальця. Бо вона аж ніяк не відповідає дійсності.

Демони та ангели: не треба шукати ворожий слід там, де його немає

Як відзначив голова Громадської Спілки “Всеукраїнська Рада Гемблінгу” Антон Кучухідзе, складається враження, що демонізація легальних операторів ринку азартних розваг для когось є найважливішою та принциповою задачею. Бо як ще пояснити такий відвертий та брутальний тиск, до якого подекуди вдаються навіть депутати та державні чиновники. Вони ж мають відповідати за свої слова. Бо озвучені 35 млн грн — це чистої води фікція.

А ось про реальні цифри можна дізнатись з численних інтерв’ю та заяв дійсно відповідальних держслужбовців. Наприклад, суму річних надходжень до бюджету називав міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов — її легко можна знайти в цьому матеріалі. Нагадаємо, що тільки від сплат за ліцензії до державної скарбниці від легальних операторів ринку в минулому році надійшло понад 1,16 млрд грн. Це дозволило виконати план таких надходжень на понад 90%.

Хтось скаже: так не дотягнули ж трохи. Так, але ж у країні йде війна. І за логікою будь-який бізнес заслуговує на повагу, якщо в такий скрутний час знаходить можливість працювати в Україні. Бо міжнародні оператори могли взагалі піти з вітчизняного ринку. І хто би дорікнув їм за такий вчинок? Адже на кону — здоров’я та життя працівників та відвідувачів, особливо, якщо мова йде про наземні гральні заклади.

Зрештою, про те, чи розвивається гральний бізнес в нашій країні в правильному напрямку, писалось багато — прочитати аналітичні роздуми на цю тему можна, наприклад, за посиланням. Взагалі, суперечки та різні точки зору — це нормальне явище для демократичного та цивілізованого суспільства. Але турбує, що так звані противники легалізації ринку азартних ігор не наводять ніяких переконливих аргументів. А просто оперують невідомо звідки взятими цифрами та підтасовують факти.

Правда — страшна зброя

Антон Кучухідзе не звик допускати, щоби думками людей маніпулювали та вводили громадськість в оману. Тому він відразу відповім тим, хто намагається видати бажане за дійсне. Поступлення до бюджету за минулий рік лише від одного відомого легального оператора грального бізнесу (бренд не називаємо, щоби нас не звинуватили у заказному характері матеріалу) склали понад 271 млн грн. Тобто вже майже в 8 разів більше. А друга цифра для тих, хто каже про безперспективність розвитку індустрії азартних розваг. В США іі річний дохід знаходиться на одному рівні з бюджетом України. Звичайно, нам до Америки ще далеко. Але перспективи, здається окреслені чітко — є куди зростати, чи не так?    

LIVE OFFLINE
track image
Loading...