Гідравліка (гідравлічна система): види обладнання та специфіка використання

Поділитися новиною

Гідравлічне обладнання застосовується в різних сферах промисловості й господарства. Завдяки гідравлічним системам зменшуються людські зусилля, які необхідні для ефективного функціонування виробництва. Також вони не потребують специфічних умов використання.

Які особливості мають гідравлічні механізми?

Принцип роботи гідравліки базується на застосуванні тиску до рідини, внаслідок чого вивільняється механічна енергія. Вона має потужність забезпечувати роботу не тільки простих інструментів, а й обертальних або складних підйомних механізмів.

Таким чином техніка може виконувати більший обсяг роботи, використовуючи при цьому меншу кількість зусиль.

Гідравлічні системи за конструкцією прості та зручні у використанні, порівняно з іншими механізмами. Цієї виробленої потужності достатньо для забезпечення стабільного функціонування будь-якого обладнання.

Де застосовується гідравліка?

Гідравлічне обладнання застосовується в будь-якій сфері діяльності, де вимагається збільшення прикладених зусиль у виробничих процесах. Так ці пристрої використовують у сільському господарстві, будівництві та й взагалі на будь-якому підприємстві, пов’язаному з промисловістю. Також гідравлічними системами користуються в нафтогазовій промисловості, гідроенергетиці, а також у сфері ремонту та обслуговування автомобілів.

Види гідравлічного обладнання

Розрізняють різні моделі та види гідравлічних апаратів залежно від сфери застосування. Серед них найчастіше використовуються:

  • циліндри та мотори – у техніці, де залучають об’ємний гідропривід, промислових печах, корабельних двигунах, рульових системах, підйомних валах, землерийних машинах тощо;
  • насоси – для оснащення пресів, гідравлічних верстатів, навантажувачів, маслостанцій, маніпуляторів, тракторів, комбайнів, екскаваторів та іншої техніки;
  • крани – як запірну арматуру в системах гідравліки, тепло-, газо- та нафтопостачання;
  • розподільники – для гідросистем сільськогосподарських та будівельних машин, підйомників і кранів;
  • гідравлічний прес – для виготовлення залізничних коліс, сталевих валів машин, вичавлювання олії, пресування сіна, картону, фанери;
  • адаптери, клапани та муфти – для трубопроводів в системах високого тиску;
  • фітинги – для з’єднання гідравлічних систем і шлангів.

Особливості роботи з гідравлічними механізмами

Гідравліка достатньо стійка до зношування в умовах тривалої роботи. Також ця техніка не вимагає особливих умов для середовища, в якому її використовують. До того, обслуговування гідравлічного обладнання часто дешевше, ніж електричних або пневматичних механізмів аналогічного призначення.

Враховуючи простоту в обслуговуванні таких конструкцій, знайти деталі до них не стане проблемою, наприклад в інтернет-магазині Моторімпекс. Саме тут ви зможете купити гідравліку високої якості та інші необхідні інструменти. Завітайте до нас!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...