14 громад Полтавщини не мають аптек: серед них і тергромади Гадяччини

Поділитися новиною

Сьогодні на нараді у начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна з питання «Про доступнiсть та забезпечення населения областi лiками та виробами медичного призначення через програму «Доступні лiки» доповідав начальник департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак. Про це пише Кременчуцька газета.

За його словами, в областi станом на 01.01.2023 року функціонує 128 суб’єктів господарювання, якi провадять дiяльнiсть з роздрібної торгiвлi лiкарськими засобами, що становить 666 мiсць провадження цiєї  дiяльностi.

Iз 60 територiальних громад Полтавської областi аптечнi заклади взагалi вiдсутнi в 14 ОТГ: Великобудищанськiй, Великорублiвськiй, Драбинiвськiй, Кам’янопотокiвськiй, Коломацькiй, Краснолуцькiй, Мартинiвськiй, Мачухiвськiй, Михайлiвськiй, Новооржицькiй, Новоселiвськiй, Омельницькiй, Пришибськiй, Сергiївськiй.

Як вихід з цієї ситуації В.Лисак пропонує, аби здiйснювати вiдпуск лiкарських засобiв працiвниками фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктiв, амбулаторiй загальної практики – сiмейної медицини на пiдставi договорiв, укладених iз лiцензiатом, що має лiцензiю на роздрiбну торгiвлю лiкарськими засобами (заключити договори з аптеками). 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...