Скільки скарг надіслали жителі Полтавщини до Держпродспоживслужби

Поділитися новиною

Від початку 2023-го року до обласного управління Держпродспоживслужби надійшло 11 звернень від жителів Полтавщини. Скаржаться, зокрема, на завищені ціни на продукти харчування, розповіла Суспільному начальниця відділу контролю за регульованими цінами обласної Держпродспоживслужби Ірина Максимішина.

Найбільше скарг щодо завищених цін у відділі отримали із Полтавської та Кременчуцької громад.

“За минулий рік до нас надійшло письмових 194 звернення. Крім того, близько 500 звернень надійшло на гарячу лінію управління. Наприклад, яйця курячі категорії С1 повинні продаватися по економічно обґрунтованій ціні 60 гривень 50 копійок, то суб’єктом господарювання була встановлена ціна 64 гривні. Завищення ціни за одиниці товару на Полтавщині в середньому становили від 4 до 6 гривень

Контролюють ціни на ті продукти, які належать до переліку соціально значущих. Це, зокрема:

  • продукти харчування;
  • лікарські препарати;
  • паливно-мастильні матеріали.

Повідомити про виявлене завищення можна у кілька способів:

  • на гарячу лінію Держпродспоживслужби за номером +38 (093) 362 05 36;
  • у будні з 9:00 до 16:00 за номером (0532) 60-66-47;
  • на сайті Держпродспоживслужби dpss.gov.ua у розділі електронних звернень.

У повідомленні треба вказати ім’я та прізвище скаржника, адресу місця продажу, а ще товар чи марку продукції, на яку підприємець, ймовірно, завищив ціни, каже Ірина Максимішина.

“Перевіряє, чи не завищені ціни, спеціальна комісія. До її складу входять представники поліції, органу місцевого самоврядування та Держпродспоживслужби”

За її словами, від початку 2023-го року на Полтавщині провели 22 контролі за дотриманням цін. Минулого року таких заходів було близько 3 тисяч.

“У ході контрольних заходів проводиться роз’яснювальна робота. У більшості суб’єкти господарювання прямо під час контрольного заходу виправляють наявні порушення”

Якщо підприємець не усуне порушення, доведеться сплатити штраф, зазначила начальниця відділу контролю за регульованими цінами обласного управління Держпродспоживслужби.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...