Популярні тренди у сфері технологій в новому році

Поділитися новиною

Сучасні технології розвиваються швидкими темпами, тим самим пришвидшуючи прогрес. Однак розвиваються не лише технологічні тенденції та новітні технології, постійні зміни змусили ІТ-фахівців усвідомити, що їх роль у безконтактному світі завтра не залишиться такою ж. Схоже, що ІТ-спеціалісти у 2023-24 роках будуть постійно вчитися, розучуватися та переучуватися.

Штучний інтелект стане більш поширеним у 2023 році завдяки обробці природної мови та вдосконаленню машинного навчання. Штучний інтелект зможе краще розуміти нас і виконувати більш складні завдання. За оцінками, 5G революціонізує наш спосіб життя та роботи в майбутньому.

Навіщо це вам? Щоб бути в курсі нових технологій і останніх технологічних тенденцій. Ці знання допоможуть зрозуміти, які навички будуть в попиті та що знадобиться для отримання роботи мрії чи забезпечення власного працевлаштування у довготривалій перспективі.

Обчислювальна потужність

Обчислювальна потужність вже зайняла своє місце в цифровій епосі, адже майже кожен пристрій зараз комп’ютеризовано. І це ще далеко не кінець, оскільки експерти з науки про дані передбачають, що обчислювальна інфраструктура, яку ми зараз будуємо, у найближчі роки розвиватиметься лише на краще.

Однією з основних галузей у цій сфері, на яку варто звернути увагу, є RPA, тобто роботизована автоматизація процесів. Опанувавши програмне забезпечення для обчислень і автоматизації, ви зможете претендувати на високооплачувану роль в ІТ-індустрії.

Розумніші пристрої

Штучний інтелект відіграв важливу роль у тому, щоб зробити наш світ розумнішим і простішим. Це не просто симуляція людської діяльності, а докладання додаткових зусиль, щоб зробити наше життя безпроблемним. Розумні пристрої будуть однією з провідних технологічних тенденцій не тільки в наступному році, а й у більш далекому майбутньому, оскільки науковці продовжують працювати над домашніми роботами, побутовою технікою, робочими пристроями, носимими пристроями та багатьом іншим. Майже кожна робота потребує інтелектуальних програмних додатків, щоб зробити наше повсякденне життя більш керованим.

Штучний інтелект (ШI) і машинне навчання

Штучний інтелект, або ШІ, вже встиг привернути чимало уваги за останнє десятиліття, та продовжує залишатися одним із нових технологічних трендів, оскільки його вплив на те, як ми живемо, працюємо та граємо, досі знаходиться лише на ранніх стадіях. Штучний інтелект відомий своїми перевагами в розпізнаванні зображень і мови, навігаційних програмах, персональних помічниках для смартфонів, програмах для замовлення поїздок та багато іншого.

Крім того, штучний інтелект використовуватиметься для подальшого аналізу взаємодій, щоб визначити базові зв’язки та ідеї, та допомогти передбачити попит на такі послуги, як охорона здоров’я, дозволяючи органам влади приймати кращі рішення щодо використання ресурсів, а також для виявлення мінливих моделей поведінки клієнтів шляхом аналізу даних у найближчому майбутньому у режимі реального часу, забезпечуючи прибутки та покращуючи персоналізований досвід.

До 2025 року ринок штучного інтелекту зросте до 190 мільярдів доларів, а глобальні витрати на когнітивні системи та системи штучного інтелекту досягнуть понад 57 мільярдів доларів у 2023 році. Такий шалений розвиток призведе до створення нових робочих місць у сферах розробки, програмування, тестування, підтримки та обслуговування.

Машинне навчання, підрозділ штучного інтелекту, також стрімко розгортається в усіх галузях промисловості, створюючи величезний попит на кваліфікованих спеціалістів. Один із найвідоміших онлайн покер-румів у світі, PokerStars, фактично налічує близько 60 людей у відділі, спеціально призначеному для забезпечення безпеки столів PokerStars. Це колишні професійні гравці в покер, програмісти, кваліфіковані спеціалісти з обробки даних і статистичні аналітики, які використовують спеціально створене обладнання, програмне забезпечення та аналітичні інструменти, включно алгоритми машинного навчання, щоб відстежувати будь-яку підозрілу поведінку та порушення правил. Передбачається, що штучний інтелект і машинне навчання й надалі створюватимуть високий попит на фахівців із моніторингу роботів, спеціалістів з обробки даних, спеціалістів з автоматизації та кураторів контенту, що зробить це ще однією новою технологічною тенденцією, про яку ви також повинні пам’ятати.

3D друк

Однією з ключових тенденцій в інноваціях і технологіях є 3D-друк, який використовується для розробки прототипів. Ця технологія має неабиякий вплив у біомедичному та промисловому секторах. Ще кілька років тому ніхто з нас навіть і не думав друкувати реальний об’єкт на принтері, а зараз це реальність. Отже, 3D-друк – це ще одна інновація, яка залишиться з нами надовго. Для компаній у секторі обробки даних та охорони здоров’я, які вимагають багато 3D-друку для своєї продукції, пропонують чимало високооплачуваних вакансій. Все, що вам потрібно для влаштування у цій сфері, це глибокі знання ШІ, машинного навчання, моделювання та 3D-друку.

Як бачимо, технології постійно з’являються та розвиваються навколо нас, пропонуючи багатообіцяючий потенціал кар’єрного зростання зараз і в осяжному майбутньому. Більшість із цих трендових технологій чекають кваліфікованих професіоналів, а це означає, що саме час вибрати сферу, яка вас цікавить, пройти навчання та почати працювати на ранніх стадіях цих трендових технологій.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...