Що таке кешбек і як він працює

Поділитися новиною

Чи рахує сучасна людина скільки вона витрачає в день, місяць, за півроку? Чи можливо частину грошей повернути назад? В сучасному світі все можливо. І зробити це не так важко, як здається на перший погляд. 

Що таке кешбек?

Кешбек – це повернення частини грошей, витрачених на придбання товару чи послуги. Це певна знижка, яка надається не перед купівлею, а після. Майже кожен з нас користувався кешбеком, навіть не знаючи про це. Так, знижкові картки деяких магазинів працюють за принципом кешбеку: відсоток від коштів зараховується на картку, його можна використати під час наступного придбання. По такій же схемі працюють і деякі заклади, наприклад казино, перелік яких можна знайти на сайті artmedia.kiev.ua. Кешбек використовують банківські картки.

Повернення коштів в інтернеті

Ще три роки тому до всесвітньої мережі було підключено 8,1 млрд технічних пристроїв. А це більше ніж людей, що сьогодні живе в світі. Це число продовжує збільшуватися. І це не дивно, адже все більше товарів та послуг купується через інтернет. Віртуальні магазини вже випереджають реальні. Вони створили вигідну і достатньо розвинену систему кешбеків. Це зручно так як людина може купувати товар в будь-якому магазині мережі, а гроші з кешбеку будуть накопичуватися на одній карті чи аккаунті. Відсотки у віртуальних магазинах значно більше: від 10% до 50%.

Як скористатися кешбеком в онлайн магазині

Все що потрібно користувачу – створити акаунт і придбати товар чи послугу. Все інше зробить автоматично система. Для наочності варто привести приклад купівлі товару в магазині техніки.

Для користування всіма перевагами магазину варто створити персональний акаунт:

  • Вказати адресу електронної пошти;
  • створити та ввести пароль;
  • підтвердити, що людина не є роботом;
  • натиснути на кнопку «реєстрація».

Всі ці дії займають не більше хвилини. 

Відразу після реєстрації користувач опиняється в персональному кабінеті. В ньому зберігається інформація про придбання, оплаті і повернення товару. Там, в тому числі висвітлюється інформація стосовно правил та умов роботи магазину. 

Шопінг -найприємніший етап. На полицях віртуального магазину, зазвичай є і вітчизняний і іноземний товар. Приблизно за місяць після купівлі на рахунок користувача нараховується кешбек. Так довго це відбувається через те, що існує період в 2 тижні, протягом якого клієнт може повернути чи обміняти товар. Після менеджерам ще необхідно декілька днів що обробити і повернути на рахунок клієнта певну суму. 

Кешбек – це не обман?

На перший погляд виглядає все казково. А все тому, що сервіс кешбеку співпрацює з усіма віртуальними магазинами. З кожної покупки магазин перераховує певні кошти сервісу. Той в свою чергу переправляє їх клієнту, залишаючи невеликий відсоток собі.

Така схема вигідна для всіх:

  • Магазин отримує додаткову рекламу;
  • клієнт економить кошти;
  • сервіс кешбек заробляє гроші.

Останній завжди піклується про свою репутацію, адже чим більше клієнт купить, тим більше заробить сервіс. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...