Компанія BioNTech планує створити вакцину від раку протягом 8 років

Поділитися новиною

Від імені засновників компанії BioNTech, що займається біотехнологіями, з’явилася досить смілива заява. Вони вважають, що вже в найближчі 8-10 років, зможуть надати світу вакцину від раку. 

Під час активної боротьби з епідемією COVID-19 лікарі та вчені навчилися створювати нові мРНК, що власне і стало причиною для таких гучних заяв. Уже сьогодні ведеться активна робота в напрямку того, щоб брати під контроль людини роботу імунної системи. Тобто, в найближчому майбутньому, лікарі зможуть «програмувати» імунітет на знищення ракових клітин. 

Та медицина, яка існує сьогодні, може зробити в рамках боротьби з раком досить мало. Використовувані методи зачіпають увесь організм людини цілком. Однак саме імунна система здатна атакувати окремі ракові клітини вибірково – щоб це стало реальним, достатньо дати нашому імунітету конкретну мету. Розроблювана концепція базується на базі мРНК. 

Принцип роботи вакцини

Так звані «інформаційні» або «матричні» РНК мають дуже цінні властивості – вони здатні синтезувати в організмі білки з конкретно заданими властивостями. Саме завдяки цій властивості, можна «навчити» імунітет направляти Т-клітини в осередок пухлини і знищувати ракові клітини.

Виходить щось на кшталт навчання імунної системи. Завдання людини – показати ворога, після чого імунітет зробить усю роботу самостійно, буде виявляти небезпечні клітини і боротися з ними. 

Поки вчені думають, над тим як врятувати людей від жахливих хвороб, ви можете почати освоювати для себе нові сфери діяльності та розвиватися. Як варіант, можна прочитати правила игры в ананас покер і вивчити цю цікаву карткову гру, яка цілком може стати джерелом доходу для кожного. 

Вакцина – це не ліки

Потрібно розуміти, що співробітники BioNTech говорять поки лише про вакцину. Це не повноцінні ліки. Людина отримуватиме щеплення, після чого її організм на якийсь час перебуватиме під захистом від певного виду раку. 

Навіть у тому разі, якщо ця вакцина з’явиться, це зовсім не свідчить про те, що людство буде врятовано від ракових хвороб. Щоб захиститися від недуги, лікарям потрібно буде підбирати вакцину під кожну конкретну людину і конкретний вид пухлини.

При цьому все ще існує ризик припуститися помилки. Ефективною терапія стане зовсім не скоро, на це знадобляться роки і, можливо, навіть десятиліття, проте головне те, що перші кроки на цьому шляху вже зроблено.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...