Настільна електрична плита – ідеальне рішення для дачі або маленької кухні

Поділитися новиною

Настільні електроплити користуються великою популярністю завдяки своїм компактним розмірам та низькому енергоспоживанню. Вони ідеально підходять для невеликих кухонь, для дачі, або як тимчасовий варіант (наприклад, для орендованої квартири). У порівнянні з класичною пiчкою, або вбудованою варильною панеллю, настільні електричні плити не потребують великого простору або спеціалізованого монтажу. Щоб розігріти чайник чи приготувати обід, достатньо витягнути виріб із коробки та підключити до електромережі.

У нашому онлайн каталозі ви знайдете величезний вибір різної кухонної техніки від провідних українських та світових виробників, а чорна п’ятниця в Ашанi дозволить придбати все необхідне за мінімальною ціною.

Основні різновиди настільних електроплиток та їх особливості

На українському ринку побутової техніки представлений великий вибір електроплит настільного типу. Між собою моделі відрізняються такими особливостями:

• кількість конфорок;

• тип управлiння;

• матеріал варильної поверхні;

• тип нагрівального елемента.

Найчастіше настільні плити оснащені однією конфоркою, але зустрічаються моделі з двома пальниками. Перший варіант компактніший, зате двоконфорочні пiчки більш функціональні.

За типом управління виділяють механічні та електронні варіанти. У першому випадку в якостi органiв управління використовуються звичайні поворотні рукоятки, за допомогою яких регулюється потужність нагрiвача. При цьому перемикання може відбуватися плавно або поступово. Електронне керування представлене сенсорною панеллю з двома кнопками («плюс» і «мінус») або слайдером. Механіка є більш надійною, зате сенсор зручніший і практичніший, та й виглядає така панель управління стильно і сучасно.

В якостi матеріалу для робочої поверхні може використовуватися емальований метал, нержавіюча сталь або склокераміка. Перший варіант є найдоступнішим за ціною. Також варто відзначити широкий вибір забарвлень такої техніки – від класичного білого або коричневого кольору, до яскравих вiдтiнкiв (червоний, жовтий, синiй). Нержавіюча сталь вирізняється високою механічною міцністю, а також має характерний «металевий» колір. Це дорожчий матеріал порівняно з емальованим металом. Склокераміка встановлюється на найдорожчих моделях. Вона відрізняється ефектним зовнішнім виглядом, а також ідеальною рівною поверхнею, яку зручно доглядати.

Виробники побутової техніки використовують три види нагрівальних елементів – ТЕН, High-Light чи котушки індуктивності. Перший тип нагрівача встановлюється на бюджетних моделях, при цьому він може бути відкритим або закриватися «млинцем» з чавуну. Елементи стрічкового типу (або High-Light) ставлять під склокерамічне полотно. Їх особливість – швидке нагрівання та тривалий термін служби порівняно з класичними ТЕНами. Індукційні котушки відрізняються принципом роботи – вони генерують електромагнітне поле, рівномірно та швидше нагріваючи вміст посуду, при цьому споживають мінімум електрики.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...