7 знаменитостей, які змінюють світ через благодійність 

Поділитися новиною

Усі знають, куди, за потреби, звертатися по допомогу, але чи у всіх є можливість скористатися наявними можливостями? Нам відомо, де шукати допомогу, але саме благодійні організації забезпечують наявність такої допомоги, коли вона найбільше потрібна. 

Аби надихнути вас на суспільно корисні справи, пропонуємо ознайомитися з тим, як саме 7 знаменитостей намагаються покращити наш світ, присвячуючи цій справі чимало часу та енергії.

Боно заснував ONE 

Одна справа, коли ви бажаєте стати локомотивом глобального проєкту з боротьби зі злиднями та виліковними захворюваннями, але зовсім інша річ казати, що досягнете такої мети у 2030 році. Саме так зробив Боно з власною благодійною організацією, і не зупиняється нагадувати всьому світові про це, завдяки чому він є одним із найвідоміших філантропів нашої планети. І мова не про гроші, які він витрачає на благодійність. Упродовж років він піднімав таку кількість незручних тем, що коли він починає говорити, то всі намагаються його вислухати. Чи не це є чудовим прикладом для наслідування, якщо вам хочеться залишити щось по собі в цьому світі? 

Майлі Сайрус болить за Гаїті 

Найбідніша країна західної півкулі так і не оговталася від нищівного землетрусу, що майже повністю зруйнував цю частину острова. Той факт, що ця країна розташовується поряд із найбагатшою країною світу, але живе в абсолютно протилежних умовах, це іще одне нагадування того, у якому світі ми всі живемо. Але завдяки суперзіркам на кшталт Майлі Сайрус, які власною популярністю та грошима привертають увагу до поточних умов виживання цілої країни, можна сподіватися на покращення ситуації найближчим часом. 

Опра Уінфрі розширює можливості жінок ПАР 

Опру здебільшого знають як щедру на гроші та час людину, яка допомагає в різноманітних сферах життя: вона віддає нові авто та поширює інформацію про важливість відповідально грати в азартні ігри. Та більше за все її щедрість відчувають мешканці Південної Африки. Економіка цієї країни й досі не оговталася від апартеїду, і саме в цій країні мешканці цілих населених пунктів і досі залишаються за межами суспільства. Опра створює нові можливості для нового покоління чорношкірих жінок через підвищення їхнього рівня письменності, зниження кількості вагітних з-поміж підлітків та демонстрацію того, що жінки можуть бути тими, ким вони самі воліють бути. 

Джон Сіна – король благодійної організації «Загадай бажання» (Make-A-Wish Foundation) 

Суперзірковий реслер та голлівудська зірка досить заклопотана людина, адже він встановив рекорд за кількістю здійснених бажань благодійної організації «Загадай бажання» (Make-A-Wish Foundation). Попри щільний робочий графік, він завжди знаходить час для спілкування з дитиною, яка заслуговує на посмішку, або на подію, яку вона ще довго пам’ятатиме. Про його поведінку пересічного мешканця і скромність уже багато написано,тому нам лишається лише погодитися з попередниками. 

Джордж Клуні є одним із засновників організації «Не під час нашого вартування» (Not On Our Watch) 

Вам не спаде на думку пов’язувати цього голлівудського ідола із Суданом, проте він регулярно його відвідує вже багато років. Про гуманітарну роботу Клуні часто з’являються новини, але люди здебільшого навіть і гадки не мають, що він є одним із засновників організації «Не під час нашого вартування» (Not On Our Watch), працівники якої зобов’язалися крок за кроком покласти край стражданням та злидням цілої країни. Через громадські заворушення, природні катаклізми та суцільний голод тривалість життя громадян цієї країни й досі найнижча у світі. Тому, що швидше це зміниться, тим краще. 

Тейлор Свіфт читає оповідання хворим дітям 

Іноді, для покращення настрою, досить розповісти людині історію чи прочитати оповідання; саме це й робить Тейлор Свіфт. Вона читає діточкам оповідання, що не лише мотивує та дає наснаги нужденним дітям, а й демонструє, що допомагати місцевим громадам можна в найрізноманітніший спосіб. 

Кеті Перрі привертає увагу до проблем в’єтнамських дітей 

І наостанок, ця королева попмузики та медійна постать часто допомагає збирати гроші та обговорює важке становище в’єтнамських дітей, адже їхня країна й досі не оговталася від війни зі США, що скінчилася понад 50 років тому, тому тут люди здебільшого лише мріють про ті можливості, які ми сприяємо як буденність. 

Дякуємо, що дочитали. Сподіваємося, що ці приклади надихнуть вас допомагати громаді, наприклад, дописом у соціальних мережах чи участю в зборі коштів на реабілітацію захисників України – будь-яка добра справа матиме суттєві позитивні наслідки. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...