Особливості вибору цуценя німецького вівчарки

Поділитися новиною

Привіт! Я заводчик розплідника Rua Atha у м.Київ , хочу розповісти вам про особливості вибору цуценя німецької вівчарки.

Не помилюся, якщо назву німецьку вівчарку класикою сучасного собаківництва. Ця справді унікальна, багатофункціональна і відмінна порода, яка за трохи більше 120 років свого існування підкорила весь світ.

Довгошерсті та короткошерсті, чепрачні, зонарні та чорні, т.зв. шоу та робочі лінії – це все розмаїття вміщується всередині однієї породи.

Як знайти «свого» собаку? Давайте розумітися.

Трохи про цілі

Вибираючи розплідник німецької вівчарки, насамперед варто керуватися вашими очікуваннями від дорослого собаки. Погодьтеся, не дуже мудро шукати цуценя для подальшої охоронної роботи і при цьому не поцікавитися наявністю або відсутністю зданих нормативів з дресирування батьками.

Так само справи при виборі цуценя з перспективою участі у виставках – обов’язково поцікавтеся виставковими титулами батьків. Титули, особливо зароблені на спеціалізованих виставках, це показник якості та високого породного рівня. Але пам’ятайте, шоу собака – це завжди величезна праця її власника та чимала частка удачі.

Офіціоз

Обов’язково при пошуку цуценя слід перевірити:

  • метрику цуценя Кінологічної Спілки України;
  • наявність у цуценя ветеринарних заходів відповідно до віку (вакцинація та антигельмінтна обробка);
  • перевірки тазостегнових та ліктьових суглобів у обох батьків.

Зовнішній вигляд:

  • щеня має бути візуально здорове, мати хороший апетит;
  • в міру вгодований, шерсть у хорошому стані – чиста, щільно прилегла до тіла, без лисин і залисин;
  • Очі – ясні, слизові оболонки чисті, без сторонніх виділень;
  • рухи легкі, вільні, без кульгавості чи підволочування лап.

Характер

В ідеалі щеня німецької вівчарки має виявляти цікавість до всього нового та незвіданого, із задоволенням відгукуватися на запропоновану гру чи ласощі (виключно з дозволу заводчика), бути готовим слідувати за людиною.

Дзен

Найголовніше, про що слід пам’ятати – ви купуєте собі надійного друга і компаньйона на довгі роки. І проводячи рису під вищесказаним, все зводиться до того, що це має бути «ваш» собака. Тому під час вибору цуценя слухайте як розум, а й голос серця. Вдалого пошуку!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...