Що таке аірдроп (airdrop)?

Поділитися новиною

Ейрдропом в крипто бізнесі називають маркетинговий хід, за кого відбувається надання токенів або монет потенційним (чи поточним, якщо є) клієнтам. Мета таких дій – підвищення обізнаності людей про віртуальну валюту, що нещодавно з’явилася. Tsecrypto.com пояснює, як можна отримати airdrop. Часто необхідно зробити певні дії задля отримання винагороди, такі як почати слідкувати за акаунтами крипто проекту в соцмережах та поділитися їхніми публікаціями.

Через постійне зростання кількості нових монет трейдери та інвестори отримують все більше проблем з їх відстеженням. Через це криптовалютні проекти хочуть підвищити  обізнаність людей про них завдяки аірдропам. Така халява подобається всім, тому шахраї цим і користуються. DYOR (Do Your Own Research – проведіть власне дослідження – це дуже розповсюджена фраза, що нагадує про те, що ніколи не можна сліпо довіряти інформації та порадам в Інтернеті) до реєстрації в будь-якому ейрдропі, особливо якщо там необхідно надавати особисту інформацію та доступ до гаманця.

Аірдроп проекти

Типів аірдропів дуже багато, та найчастіше ейрдроп – це невелика кількість криптовалюти, яку розподіляють на кілька гаманців (часто це відбувається на основі блокчейнів BNB Chain та Ethereum). Також є проекти, що дають не просто крипту, а NFT (хоча така практика не дуже поширена). 

Умови проектів 

Інколи проекти роздають крипту, не вимагаючи певних умов, а інколи – просять користувача зробити певне завдання перед отриманням монети. Найчастіші варіанти таких завдань:

  • підписка на акаунт проекту в соціальних мережах;
  • підписка на розсилку новин електронною поштою;
  • зберігання певної кількості криптовалюти у гаманці.

Але варто зазначити, що навіть за виконання умов аірдропу не кожен зможе гарантовано отримати токени.

Типи аірдропів

У додаток до стандартного аірдропу, що просто зараховується на гаманець, є ще декілька типів:

  •  Баунті аірдроп. За його умовами користувачі мають виконати деякі завдання, наприклад: 
  • підписатися на офіційний Telegram канал проекту;
  • опублікувати інформацію про криптопроект у Twitter;
  • відмітити в Instagram кількох друзів.

Для отримання ейрдропу ще можуть запросити заповнення форми, куди необхідно ввести адресу власного гаманця та завантажити підтвердження виконання завдань. 

  • Ексклюзивний аірдроп. Він надсилає токени тільки вказаним гаманцям, одержувачі яких є активною частиною спільноти чи майже першими купили продукт та скористалися їм. Наприклад, децентралізована криптобіржа Uniswap у вересні 2020 р. поповнила кожний гаманець на 400 UNI (на момент написання статті це приблизно $3,600), користувачів, які почали взаємодію з проектом до певної дати. Щоб дізнатися, що таке “децентралізація” та “криптобіржа”, перегляньте статті https://tsecrypto.com/courses/
  • Аірдроп для холдерів. Цей ейрдроп дарує токени всім, у кого на балансі гаманця є якась кількість криптовалюти. Зазвичай команда проекту переглядає кількість цифрових валют у певний проміжок часу має користувач. У випадку коли баланс клієнта збігається з мінімальним вказаним в умовах, він може отримати токени згідно зі своїми активами. Реальний приклад: у 2016 році Stellar подарував 3 мільярди XLM (зараз це приблизно $600 мільйонів) деяким власникам біткоїн. Ця роздача була ексклюзивна для користувачів мережі цієї криптовалюти. 

Ейрдропи – це чудовий інструмент, який дозволяє звернути увагу публіки на цей проект та трохи розігнатися. Завдяки цьому інвестори можуть збільшити свій гаманець через отримання безкоштовної криптовалюти. Якщо ви збираєтеся купити криптовалюту, одразу дізнайтеся про процес виводу криптовалюти з біржі Binance https://tsecrypto.com/article/yak-vyvodyty-kryptovalyuty-z-birzhi-binance/.  Але через популярність аірдропів зростає кількість шахрайських дропів, тому перевіряйте кожен маркетинговий хід, у якому ви збираєтеся брати участь.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...