Бундесліга дивує, а Серія А набирає обертів: головне про європейський футбол

Поділитися новиною

Минуло трохи більше місяця з початку нового футбольного сезону в Європі. За цей час встигли стартувати всі великі національні турніри, завершилися відбіркові матчі єврокубків та пройшли перші тури групового етапу. Німецька Бундесліга, яка стартувала однією з перших, вже встигла здивувати уболівальників. Після 7 проведених турів Баварія опинилася тільки п’ятою, тричі зігравши внічию та одного разу поступившись.

Попри поточну турнірну позицію, враження про повернення інтриги до німецької першості є оманливим. Хоча мюнхенці зараз і не лідирують в таблиці, за ігровими показниками (забиті голи ті їх різниця) вони є безумовними фаворитами. Тож нинішнє відставання — тимчасове явище, і навряд чи варто чекати різких змін у Бундеслізі.

У Франції нічого нового, а в Англії інтрига ще попереду

Ситуацію, схожу на німецьку, можна спостерігати й у Франції. Після 7 турів ПСЖ в Лізі 1 має рівну з Марселем кількість балів, але суттєво випереджає конкурента за ігровими  показниками. Тому немає ніяких сумнівів, що з часом парижани вийдуть у відрив, поступово збільшуючи його. Шанси Марселя, Ланса, Лор’яна чи Ліона на чемпіонство вже зараз можна оцінювати дуже незначними.

Протилежністю французькому чемпіонату став англійський, який на момент аналізу турнірного становища провів 6 турів. Попри лідерство Арсеналу, робити якісь висновки надто зарано, адже головні матчі АПЛ відбудуться аж взимку, після нового року. Тоді на команди Прем’єр-ліги чекає дуже насичений графік.

Ущільнити календар АПЛ довелося через те, що у листопаді-грудні пройде чемпіонат світу, а в чемпіонаті Англії зовсім немає зимової паузи. Якщо додати до цього кубкові протистояння та ігри 7 і 8 турів, перенесені через жалобу з приводу смерті королеви, стає зрозуміло, що в таких умовах грати буде нелегко.

В Серії А конкуренція виглядає найбільшою. Після 6 турів до 9 команд демонструють намагання увірватися до чемпіонської гонки. Відстань між цими командами сягає до 4 балів:

  1. Наполі.
  2. Аталанта.
  3. Мілан.
  4. Удінезе.
  5. Рома.
  6. Інтер.
  7. Лаціо.
  8. Ювентус.
  9. Торіно.

Трохи дивно у списку виглядають хіба що Удінезе та Торіно, у той час як інші явно будуть до останнього змагатися за титул.

В Ла Лізі ситуацію можна назвати типовою: Реал після 6 турів очолив таблицю, показавши 100% результат, а Барселона йде другою, відставаючи на два очка, через нічию 0:0 з Райо Вальєкано у першому турі. Очевидно, що цього сезону вболівальників чекає нова серія класичного протистояння.

Єврокубки у розпалі, а Ліга націй УЄФА — вже незабаром

Вже скоро клубний футбол очікує невелика пауза, а на арену вийдуть національні збірні. У 20-х числах вересня на стадіони повернеться Ліга націй УЄФА, яка проведе завершальні ігри групового етапу. У поточному сезоні Україна опинилася в групі E другого дивізіону, разом з Вірменією, Шотландією та Ірландією.

21 вересня команда Олександра Петракова зустрінеться з шотландцями у перенесеній грі першого туру. Наступним буде матч проти вірмен 24 числа. Виступи у цьому сезоні Ліги націй УЄФА Україна завершить зустріччю з Шотландією, запланованою на 27 вересня.

Автор ua-football: Олександр Риженко – https://twitter.com/Theryzhenko

LIVE OFFLINE
track image
Loading...