Довідка не потрібна: роз’яснення стосовно переміщення військовозобов’язаних

Поділитися новиною

Військовозобов’язаним заборонено залишати місце проживання без дозволу військкомату, – Генштаб

“З метою впорядкування обліку переміщених осіб Генеральним штабом Збройних Сил України розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта”, – йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Це повідомлення набуло неабиякого резонансу у мережі – у коментарях під постом Генштабу почався “бунт”.

Згодом, Генштаб надав більше конкретизації: “Для виїзду за межі областей військовозобов’язані мають отримати дозвіл у ТЦК та СП”.

▪️Якщо в межах області — дозвіл не треба.

▪️Якщо в межах міста Києва та Київської області — теж не треба.

▪️Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані й отримати дозвіл.

Проте згодом, координатор руху ЗСУ пояснив більш детально – військовозобов’язані чоловіки можуть пересуватися Україною без отримання відповідних дозволів.

“Військовозобов’язані чоловіки можуть пересуватися Україною без отримання відповідних дозволів. Однак при зміні місця свого проживання вони повинні звернутися до відповідних органів”, — повідомляє в коментарі координатор руху адвокатів ЗСУ Євгенія Рябека.

Вона пояснює, що в повідомленні Генерального штабу йдеться виключно про впорядкування обліку осіб, які змінюють саме місце проживання, місце реєстрації.

“Сьогодні ще будуть відбуватись певні наради, щоби юридично впорядкувати цей документ та внести поправки для того, щоби він був більш правильний. Ніхто не хоче зупинити економіку, бізнес. Тобто такої мети не ставилось”, – підсумувала координатор руху адвокатів ЗСУ.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...