За порушення комендантської години хочуть запровадити штрафи

Поділитися новиною

Через воєнний стан у всіх областях України діє комендантська година. Однак не всі її дотримуються, тож в МВС вважають, що за таке порушення потрібно передбачити штраф.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. За його словами, комендантська година – це не звичайна забаганка.

Монастирський зауважив, що не всі українці, на жаль, дотримуються умов комендантської години.

Комендантська година – це вимога часу, а не забаганка, щоб обмежити пересування людей. Це питання протидії ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп) і переміщення чутливих вантажів під час комендантської години. Це питання безпеки на вулиці, що потребує відповідних заходів”, – додав глава МЗС.

Тому Монастирський закликав усіх українців дотримуватися комендантської години, яку запровадили в українських областях після оголошення воєнного стану.

Нагадаємо, на Полтавщині комендантська година триває з 22:00 до 05:00. 

У той же час, у Кодексі про адміністративні правопорушення поки не передбачили відповідальності за порушення комендантської години. Законопроєкт про внесення відповідних змін зареєстрували у Верховній Раді в травні. Згідно з ним, за таке порушення можуть оголосити попередження або висунути від 170 до 510 гривень штрафу.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...