Рубрика “Прошу слова”

Поділитися новиною

Базар Медіа в Україні

вулиця Гетьманська, 62Б, Гадяч,

Полтавська область, 37300

Email bazarmedia@ukr.net

Махоти Сергія Івановича,

с. Березова Лука

Миргородського району Полтавської області

37342

ДЯКУЮ. ПРОШУ ПІДТРИМКИ У ВСТАНОВЛЕННІ ІСТИНИ ТА ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Мене ознайомили зі змістом статті Людмили Мірошніченко «ЗА БАР’ЄРОМ» (№ 5 (1004) від 10 лютого 2022 року). Дякую, що опублікували; надали розголосу. Нехай подібне ні з ким не повториться.

Хочу дещо повідомити і попросити редакцію провести журналістське розслідування.

Моя знайома побачила в інтернеті пряму трансляцію сесії Петрівсько-Роменської ТГ від 09.02.2022. Мені стало відомо, що там згадували мене.

Тож староста села Березова Лука Кудінов Іван Григорович, відповідаючи на питання депутата Довгаля Андрія Олексійовича, сказав, зокрема, щодо ситуації зі мною, буквально наступне:

1) «… у нас сталася аварія електроопори в селі Березова Лука в центрі села»; 2) «… продавці, які не можуть знаходитися без електроенергії … попросили Сергія Махоту, щоб він приїхав подивився … зробив щось там … чи можна зробити ремонт»; 3) «… я привіз його з дому … приїхали до тієї опори … кажу, Сергій Іванович, подивись … можеш робити ремонт, – роби, не можеш – не роби…»; 4) « поїхав включив котельню там на пошті … приїхав … він уже був на стовпі».

Все це (крім того, що сталася аварія та того, що староста мене сам туди привіз) не відповідає дійсності, є неправдою, явним перекрученням, викривленням, спотворенням.

Важливим моментом є те, що щодо аварії староста конкретно нічого не сказав; не пояснив, що то за аварія була. Бо там, мабуть, (я так вважаю) є його інтерес; він скрив, приховав факт ДТП. Як кажуть односельці, ввечері 21.01.2022 відкривався бар чи кафе (на місці колишнього сільмагу; потім магазину «Надія»; а Надія Кудінова – колишня дружина старости). До цього відкриття начебто була причетна рідня старости; отож староста і вирішив прикрити все те, що тоді трапилося. Що ж тоді було? Як розповідають березоволучани, молоді люди (староста знає, хто саме) після того, як побували на відкритті бару чи кафе (десь до опівночі), їхали своїм авто в якомусь стані і врізалися автомобілем в стовп. Машину швиденько з місця аварії прибрали. Факт ДТП, на мою думку, належним чином не зафіксовано. А саме ця пригода має причинний зв’язок зі шкодою, нанесеною моєму здоров’ю. Не було б того ДТП, була б у мене цілою нога та не була б розтрощеною рука, не було б забоїв… Вже це приховування факту ДТП посадовою особою (старостою)  є суттєвою деталлю того, що відбулося. Крім того, по селу була запущена плітка, що начебто якась буря (але того вечора ніякої бурі не було) призвела до аварії зі стовпом… Багато людей знають, що творилося того вечора у селі. (Між іншим важливо, що то було за відкриття бару чи кафе; чи була  там ліцензія на продаж алкоголю (яким частували молодь, котра потім ганяла на машинах), інші дозвільні документи). Там же є відеокамера. І офіцер громади по ній мав бачити скільки там було транспорту і якими тоді відвідувачі цього закладу сідали за кермо… Після випадку зі мною була швидка, була поліція. Належним чином з ДТП мабуть не розібралися…

Староста на сесії заявив, що мені телефонували продащиці магазину. Адже продавчині з магазинів, барів не телефонували мені! Було не так. Сам староста дзвонив мені кілька разів; я не відповідав на дзвінки. Це поліція може перевірити. Коли староста приїхав до мене додому, він вже тоді сказав, що необхідно полізти на стовп і відкинути дроти від будинку Солонець Надії Григорівни. Староста сказав, ще з дому, що стовп збитий, пошкоджений і, що треба взяти «когті» з собою.

Сказав неправду староста на сесії і щодо того, що він «поїхав включив котельню там на пошті». Староста на місці події був весь час присутній! Крім того, він же не повинен був покидати, залишати мене. Староста бачив і знав, що стовп у пошкодженому стані. Я наголосив перед тим, як лізти, що стовп пошкоджений, але староста відповів: «Полізь, відкинь Солонцеву хату і буде порядок». Коли я ліз на стовпа, поруч були присутні (крім старости) Козуб Юрій Михайлович, Козуб Наталія Михайлівна, Ткаченко Олександр Анатолійович. На стовпі перед його падінням я бачив червону фарбу.

Староста Кудінов І. Г. мав діяти інакше, не в приватному порядку тишком-нишком залучати мене, не працівника сільради, до ремонту, а викликати, як положено, через РЕС машину «з вишкою», електрика з підстраховкою. Староста, як посадова особа, не повинен був наражати на небезпеку моє здоров’я.

На питання голови ТГ Бугайової В. П. чи посилав староста мене, він відповів: «…не посилав … це був вихідний день … він не являється працівником сільської ради …». Знову – неправда щодо «не посилав»! А що означає його фраза «це був вихідний день»? Підкреслює староста цим, що? Щоб не нести відповідальності за таку свою самодіяльність?

СТАРОСТА КУДІНОВ І. Г. МАЄ НЕСТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.

Вважаю, що ЦЕ – СЛУЖБОВА НЕДБАЛІСТЬ.

Староста виконував службовий обов’язок, але не належним чином. 

Йому, на мою думку, потрібно вже покинути посаду старости села.

Прошу редакцію провести обєктивне журналістське розслідування.

І опублікувати його результати.

Примітка. Мій підпис взято (скопійовано)  з мого паспорта. Оскільки права рука в гіпсі; не працює.

14.02.2022                                              МАХОТА С.І.

Стиль автора  – збережено. «БМ».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...