На Лютенському малиннику працювали неоформлені робітники

Поділитися новиною

Суддя Гадяцького районного суду, 29 вересня, розглядала матеріали, які надійшли з Управління Держпраці у Полтавській області про притягнення до адміністративної відповідальності приватного підприємця, за ч. 3 ст. 41 КУпАП.

Було встановлено, що 18 серпня 2021 року фізична особа – підприємець виконував роботи по збору та продажу малини на земельній ділянці з насадженнями малини у с. Лютенька Миргородського району, на підставі договору від 12.08.2021 №12/08-21, укладеного між ним та ТОВ «Сади Гадяччини» із залученням найманих працівників у кількості двадцяти чотирьох (24) осіб, з якими трудові угоди про прийняття на роботу не укладались. У ході інспекційного відвідування 18.08.2021 головним державним інспектором праці Л. Тіхоновою виявлено порушення вимог ч. 3 ст. 24 КЗпП України щодо допуску до роботи працівників без укладення трудового договору.

Підприємець вину у вчиненому правопорушенні визнав, яка також підтверджується актом інспекційного відвідування, протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями працівників та іншими матеріалами адміністративної справи.

Керуючись ч. 3 ст. 41, ст. ст. 283, 284 КУпАП, суддя визнав винним підприємця та піддав стягненню у виді штрафу на користь держави у розмірі 500 (п`ятисот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 8500 (вісім тисяч п`ятсот) грн. Окрім цього, його зобов’язали сплатити судовий збір у розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) грн на користь держави.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови до Полтавського апеляційного суду через Гадяцький районний суд Полтавської області.

За матеріалами Єдиного державного реєстру судових рішень.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...