Бюджет Полтавщини перевиконали на 147 мільйонів гривень. Як розподілять гроші

Поділитися новиною

Цього року на Полтавщині отримали додаткові надходження до обласного бюджету завдяки податку на доходи фізичних осіб (20 млн грн), податку на прибуток (70 млн грн) та рентної плати за користування надрами. Про це повідомив директор Департаменту фінансів Полтавської облдержадміністрації Павло Кропивка 20 жовтня.

Через запровадження карантину 26 млн грн зекономили. За рахунок цього сформували додатковий ресурс у розмірі 174 млн грн.

З них 4 млн грн спрямують Департаменту соціального захисту ПОДА. Кошти використають на:

  • грошові допомоги і пільги;
  • оплату комунальних послуг та енергоносії;
  • облаштування 8 психоневрологічних будинків інтернатів та обласного соціального центру «Матері і дитини» камерами;
  • встановлення у двох будинках-інтернатах електрогенераторів;
  • ремонт електромереж Новосанжарського будинку-інтернату.

Департамент охорони здоров’я ПОДА отримає 88 млн грн. Зокрема придбають прискорювач для обласного онкологічного диспансеру за 55 млн грн. Послуги з використання обладнання для жителів області будуть безкоштовними.

Ще 11 млн грн Департамент витратить на енергоносії, а 4,2 млн грн витратять на реконструкцію системи киснепостачання для Полтавської обласної клінічної лікарні. Також придбають рентген для інфекційної лікарні.

На розвиток територій Полтавщини у громадах спрямують 54 млн грн. Павло Кропивка каже, що гроші витратять на реалізацію заходів з виконання програми «Громадські бюджети Полтавщини», програму захисту прав і свобод громадян. Ще 1,4 млн грн отримає Департамент культури ПОДА.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...