Пакунків малюка не буде щонайменше до жовтня

Поділитися новиною

Про це повідомляє прес-секретар програми «Пакунок маляти» Наталія Варгіч.

Бейбі-бокси на Полтавщині батьки новонароджених отримують близько трьох років. У кожному – 70 речей для дитини. Це, зокрема, пелюшки, одяг, засоби гігієни.

У періоди, коли поставок пакунків не було, батькам давали матеріальну компенсацію його вартості. Це 5 тисяч гривень на окрему банківську картку, які можна витратити лише у визначених магазинах на товари для дитини. Такі картки пропонують батькам і зараз.

«Наразі незалежно від свого бажання батьки, мають оформлювати грошову компенсацію вартості пакунку малюка. Для того, щоб це зробити, потрібно відкрити спеціальний рахунок у фінансовій установі та подати пакет документів до центру соціального захисту населення», – повідомляє прес секретар програми.

Сьогодні, пакунків малюка до пологових будинків в Україні не привозять тому, що досі тривають тендерні процедури щодо закупівлі. Тільки 16 серпня обрали чотирьох переможців першого етапу. Тепер Міністерство соціальної політики має провести іще один аукціон, в ході якого підписати рамкову угоду. І вже тоді обрана компанія зможе почати виробництво та постачання пакунків маляти.

Взагалі тендер оголошено на суму 620 мільйонів гривень. Найдешевша запропонована ціна від постачальника дозволяє придбати 107 тисяч пакунків малюка, при цьому на 120 мільйонів дешевше очікуваної вартості.

Із слів Наталії Варгіч, пакунки із речами для новонароджених у регіони надійдуть щонайшвидше у жовтні.

Мінсоцполітики.

Фото ілюстративне.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...