Гадяцька міська рада відсудила у Петрівки – Роменської майно

Поділитися новиною

Нагадаємо, ще 8 лютого до Господарського суду Полтавської області, надійшла позовна заява від Гадяцької міської ради до Миргородської районної ради, Петрівсько-Роменської сільської ради, Державного реєстратора Плішивецької сільської ради Гадяцького району Вадима Лисоконя, стосовно скасування рішень сесії районної ради та державної реєстрації. Позивач просив скасувати Рішення «Про безоплатну передачу нерухомого майна, основних засобів із спільної власності територіальних громад Гадяцького району до комунальної власності Петрівсько-Роменської сільської ради», згідно яких нерухоме майно та основні засоби за адресами: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5 (Управління сільського господарства та продовольства Гадяцької РДА), вул. Лохвицька, 30 б (відділ Гадяцької державної податкової інспекції) та вул. Гетьманська, 18 (відділ Управління майном Гадяцької райради) переходять із спільної власності територіальних громад Гадяцького району до комунальної власності Петрівсько-Роменської сільської ради.

Із матеріалів справи, розміщених на сайті  зрозуміло, що Гадяцька райрада не мала права передавати вказане майно у комунальну власність Петрівсько-Роменській ОТГ, так як воно могло і повинно бути передане лише Гадяцькій міській територіальній громаді, на території якої воно знаходиться.

Відповідачі позов не визнавали, посилаючись на те, що згідно чинного законодавства районні ради зобов`язані передавати сільським, селищним та міським радам об`єкти спільної власності територіальних громад, які знаходяться на їх території і задовольняють колективні потреби виключно цих територіальних громад.

Зазначають, що під час прийняття рішень Гадяцька райрада неухильно керувалася нормами чинного законодавства та прийняла правомірні та законні рішення, врахувавши висновки комісій ради, готовність Петрівсько-Роменської сільської ради до фінансування установ, що орендують приміщення у об`єктах спільної власності територіальних громад та зваживши на те, що вказані об`єкти спільної власності задовольняють колективні потреби мешканців Петрівсько-Роменської об`єднаної територіальної громади.

На початку липня Господарський суд Полтавської області провів остаточне засідання і ухвалив рішення по даній справі. Керуючись статтями 123, 126, 129, 232, 236, 238, 240, 241 ГПК України, суд вирішив  – позов задовольнити і скасувати вищезазначені рішення про безоплатну передачу нерухомого майна та основних засобів до комунальної власності Петрівсько-Роменської сільської ради. Також скасували рішення Державного реєстратора Плішивецької сільської ради Вадима Лисоконя про проведення державної реєстрації права комунальної власності на дані нежитлові будівлі, загальною площею 453,9 кв.м, які розташовані у Гадячі на вул. Шевченка, 5, ул. Лохвицька, 30-Б, вул. Гетьманська, 18.

Окрім цього із Миргородської районної ради стягнуть витрати по сплаті судового збору – 11 350 грн.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. Судячи із того, що у реєстрі відсутні інші відомості по даній справі, апеляцію не подавали.

О. Кириченко, за матеріалами ЄДРСР.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...