Термобілизна чоловіча – яку обрати саме вам?

Поділитися новиною

Для вірного вибору чоловічої термо білизни, необхідно розуміти, яким буде її застосування: повсякденне використання та носіння під своїм звичайним одягом, або для занять спортом чи активного відпочинку. Від цього буде залежати склад матеріалу, який і створює необхідні термоактивні властивості чоловічої білизни. Ми процитуємо основну інформацію з розділу термобілизна чоловіча авторитетного інтернет-магазину sportonline.store, щоб ви остаточно розібрались в цьому питанні.

Що таке термобілизна?

Для початку треба зазначити, що термобілизна не просто зігріває, як звичайні теплі речі. Хоча саме так вважає більшість споживачів. Тормо-білизна, насамперед, має здатність швидко висихати та відводити чоловічій піт назовні, залишаючись сухою. А через це не парити в спеку та зігрівати в мороз. До речі, спідня термо білизна в західних країнах має назву «базовий шар» [base layer clothes]. Це все те, шо надягається на голе тіло, під інші шари одягу.

В чому секрет термоактивної білизни?

Основна магія таких властивостей залежить від складу тканини. Найкраще волого відведення має сінтетично синтезований матеріал – поліамід (PA), знаний на нашому ринку більше як нейлон (NY). Аналогічні якості і у поліпропілену (PP), але його застосовують як допоміжний матеріал, для посилення властивостей.

Таким чином, чим більша частка поліаміду в тканині, тим кращі показники відводу вологи з неї. Але, сьогодні в термо білизну додають багато інших складових для набуття виробом різних властивостей, наприклад:

  • Вовна (від 15% до 35%);
  • Бавовна (від 20% до 50%);
  • Віскоза (від 25% до 50%);
  • Акрил (від 20% до 60%).

Часто, для здешевлення термоодягу, поліамід замінюють поліестером, схожим за якістю, але менш зносостійким компонентом.

Спортивна термобілизна для чоловіків

В даному різновиді одягу не може бути альтернатив. Це завжди речі з великою часткою поліаміду (до 100%), чи одяг із поліестеру та еластану, в пропорції 80%/20% відповідно. Але другий варіант має меншу ступінь волого відведення. Відповідно – більш дешева та розповсюджена.

Спортивна чоловіча термобілизна повинна максимально облягати тіло спортсмена для забезпечення комфорту під час фізичних вправ та для максимального розкриття своїх властивостей залишатись сухою.

Повсякденна чоловіча термобілизна

Для найбільшого комфорту перебування у спідньому весь день, доречно мати у складі матеріалу натуральні компоненти. Така білизна може мати більшу товщину ніж спортивна, залежно від погоди. Багато сучасних різновидів мають утеплення мікрофлісом (начісуваня внутрішнього шару). Найпопулярніші склади повсякденної чоловічої термобілизні наразі такі:

Поліестер-еластан (багатофункціональна білизна)

Поліестер-вовна (білизна для дуже холодної пори)

Поліестер-бавовна (демісезонна термобілизна)

Поліестер-віскоза (демісезонна білизна з покращеними властивостями)

Поради

І основне: під час вибору якісної термобілизни для мужчин, керуйтесь реальними відгуками в інтернеті, пізнаваністю бренду виробу в даному сегменті одягу, та, особливо, репутацію продавця. Це дуже важливо, бо на просторах інтернету та в магазинах нерідко можна зустріти підробки з нанесенням іменитих брендів. Але ці речі нічого спільного з термоактивними властивостями не мають. І таке придбання стане повним розчаруванням.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...