Цього року на Полтавщині майже 13 тисяч першокласників

Поділитися новиною

Прогнозована кількість учнів у Полтавській області, які 1 вересня підуть до школи, наразі становить 137 тис. (минулого року було майже 138,5 тис.). Зокрема, першокласників – майже 13 тисяч. А вчителів, які надаватимуть освітні послуги протягом навчального року, – близько 13 тис., повідомляє Новини Полтавщини

Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки Віта Ковальська, доповідаючи на апаратній нараді Про підготовку закладів освіти до нового 2021/2022 навчального року.

“Тенденція щодо збільшення кількості кадрів наразі сягла 5%. Попри зменшення кількості дітей, кількість педагогів зросла, бо створена велика кількість інклюзивних класів та спецкласів у закладах загальної середньої освіти”, – відзначила Віта Ковальська.

Також продовжує функціювати програма “Нова Українська Школа”. На загальноосвітні заклади за цією програмою в для області виділено понад 50 млн грн. Всі учні 100% забезпечені навчальними підручниками.

“Уже 17,2 млн грн ми направили на територіальні громад. Також є субвенція 19,4 млн грн для підтримки дітей з особливими потребами, для територіальних громад уже відправити 8, 3 млн грн”, – розповіла директор Департаменту освіти і науки.

За її словами, прийняті нові державні стандарти “Нової Української Школи”. Цьогоріч вперше буде реалізовуватися три пілотні проєкти за новим державним стандартом базової профільної освіти: у ЗОШ №3 в Горішніх Плавнях, в опорному навчальному закладі в Решетилівці та у Полтавські ЗОШ №37.

Дошкілля: на сьогодні в Полтавській області функціонує 133 заклади дошкільної освіти, які охоплюють 39 тис. вихованців. Черга – 147 дітей. Цьогоріч прослідковується тенденція до збільшення закладів дошкільної освіти, створення додаткових 225 місця.

Середня освіта: функціонує 525 закладів загальної середньої освіти. З них 494 – комунальні. Працює 83 опорні заклади. До кінця року планують додатково створити ще три.

Профтехосвіта: наразі діє 33 заклади, які постійно реформуються, оптимізуються, укрупнюються. Наразі 9 тис. здобувачів освіти за 109 професіях. Функціонує 11 регіональних центрів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...