У Полтавській області виявили 30 випадків штаму “Дельта”: перелік громад

Поділитися новиною

На Полтавщині виявили ще 30 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію (штам Дельта).

Про це повідомили у Полтавському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

“При дослідженні виділених в лабораторії РНК збудника COVOD-19, такі мутації визначені в 30 взірцях, виділених від хворих з різних територій області. Матеріал від хворих був відібраний з 6 по 10 серпня. Результати свідчать про циркуляцію (зараження) штамом Дельта на території області”, – йдеться у повідомленні.

Найбільше хворих “Дельтою” виявили у Полтаві – 11. По одному випадку – у Глобинській, Терешківській, Білицькій, Новосанжарській та Зіньківській громадах. Від 2 до 4 випадків виявили у Миргородській, Машівській, Карлівській та Горішньоплавнівській громадах.

Особливості штаму Дельта збудника COVІD-19 (особа, інфікована даним штамом, в середньому заражає більше людей, ніж інфіковані іншими варіантами) пояснюють стабільне поступове зростання рівня захворюваності з другої половини липня.

Нагадаємо, наприкінці липня в області зафіксували перші випадки захворювання штамом Дельта. Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак повідомив, що наразі лікуються люди, які приїхали з Греції, Франції, Єгипту, Росії. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...