Школярі знову будуть голодні?

Поділитися новиною

Комунальне підприємство «Добробут» Полтавської міськради, ще наприкінці липня оголосило 19 тендерів на закупівлю продуктів харчування для навчальних закладів освіти Полтавської об’єднаної територіальної громади. На порталі публічних закупівель «ProZorro» розміщені тендери, загальна очікувана вартість яких становить 30 мільйонів  094 тисячі 746 гривень. Міська рада, не чекаючи початку навчального року, купує усе: цукор і супутню продукцію, хлібопродукти, какао, шоколад та кондитерські вироби, оброблені фрукти та овочі, заправки та приправи, рафіновані олії та жири, м’ясо, сирні продукти, фруктові та овочеві соки, молочні продукти, рибу, молоко, вершкове масло, борошно та крупи, овочі, фрукти та горіхи, картоплю.

У той же час, Відділ освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, знову не надто поспішає із закупівлями. Принаймні, на сайті «ProZorro» відсутня інформація стосовно придбання продуктів для установ освіти.

Пам’ятаєте причину, чому цього літа, для дітей шкільного віку на території Гадяцької громади не відкрились літні пришкільні табори? Їдальні навчальних закладів ледь «дотягнули» до закінчення навчального року через те, що тендери по закупівлі продуктів вчергове не відбулися. Надалі проведення закупівлі продуктів назвали «не можливим» і взагалі вирішили не оголошувати.

До того ж, це не вперше учні громади залишаються без шкільного харчування. Кілька років поспіль ми намагаємось докопатись до істини у питанні – чому ж таки відділ освіти щоразу так пізно починає готуватись до навчального року у плані харчування? Проте відповіді так досі і не отримали.

У той же час, від 1 вересня повинні запровадити нові норми шкільного харчування. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів у серпні. У раціоні школярів повинно з’явитися більше м’яса, молочних продуктів, фруктів, горіхів, насіння рослин.

Оновлене шкільне меню повинні впровадити у кожному навчальному закладі до початку 2022 року. Проте, судячи із реалій, не те що починати впроваджувати нове меню, а навіть і просто годувати школярів на території Гадяцької громади, на початку навчального року, буде нічим.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...