У Мартинівці відсвяткували Обжинки-2021: життя у селі залежить від землі

Поділитися новиною

На Гадяччині першими почали збирати ранні зернові у приватному акціонерному товаристві «Гадяцьке бурякогсподарство» і лідирували до завершення жнив. Минулої суботи, у Мартинівці, відбулися урочистості із нагоди обжинок та Дня села. Звісно, ми побували на цьому, без перебільшення, масштабному дійстві.

Як це було і якими досягненнями можна похвалитись бурякогосподарству – читайте далі.

Розпочалося свято із нагородження кращих серед кращих.

Отже, за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та значний особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу подякою Полтавської обласної ради нагородили Сергія Харлана, директора ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство», Руслана Хомовича, водія, трактористів –машиністів: Євгена Іщенка, Олександра Клюса, Олександра Нажу.

Ліворуч Сергій Харлан, праворуч Олександр Клюс

Грамотою Полтавської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу нагородили Віталія Драбинку, керуючого фермою ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство».

Почесною грамотою Миргородської районної ради та РДА за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток сільського господарства та з нагоди Дня села Мартинівка нагородили працівників ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство»:

будівельника – Олександра Горопашного, завідуючу їдальнею – Наталію Нонку, комбайнера – Віктора Киричка, водія – Олександра Іщенка.

О.Іщенко
О.Горопашний
В.Киричко
Колектив їдальні
Р.Хомович

За сумлінну багаторічну працю, спрямовану на розвиток сільського господарства Миргородщини, наповнення бюджету громади, небайдужість, створення робочих місць та із нагоди свята Дня села Мартинівка подякою Миргородської райради нагородили голову наглядової ради ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство» Олександра Суханя.

Після цього, довго лунали слова вдячності та вшанування інших працівників господарства, які виконували найважчу турботу – працювали біля землі, вирощували хліб та годували країну.  

Жнива 2021 року ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство» завершило успішно. Ранні зернові обмолочені вчасно. Сухе, якісне, зерно доправили до центрального току для подальшої очистки та закладання на зберігання, посів, переробку, а також для видачі працівникам-пенсіонерам господарства та розрахунку за орендну плату. До речі, цим успіхам бурякогосподарство завдячує титанічній праці, професіоналізму, самовідданості, досвіду комбайнерів, механізаторів, водіїв, працівників току, агрономів, інженерів.

Протягом усього періоду механізатори, під керівництвом інженерної служби, проводили ремонти, відновлення та налагодження техніки: комбайнів, жаток, причепів. До речі, цього замінили усі комбайни Дон на більш надійну техніку – придбали ще один зерновий комбайн New Holland. Оновлена техніка працювала на присадибних ділянках та дорізках. Це екіпажі В. Кваші, А. Кваші, В. Тріщила, В. Киричка, А Пугача, М. Литвина.

Цього року заготівлю соломи для годівлі та підстилки проводили вперше у більших масштабах та об’ємах. Якісно та злагоджено пресували сіно і солому: С. Старостенко, В. Костенко, О. Сергієнко, С. Старостенко. Завантаження та розвантаження кулів здійснювали: Р. Гребенко, С. Здойма, І. Старостенко під керівництвом агронома Я. Гордієнка. У стислі терміни побудували причепи для перевезення соломи та сіна В. Іващенко, та його помічники А. Калюжний та В. Киричко. На них перевезли колосальну кількість соломи та сіна: Р. Завгородній, В. Борисенко, В. Білоцерківець, А. Клименко, С. Бойко, Р. Хомович, М. Пісковець.

Урожайність зернових у господарстві склала: озимої пшениці – 58,7 ц/га. Але були й сорти Полтавської селекції: «Зелений гай», та «Кармелюк», які на деяких ділянках дали до 70 ц/га. Зібрано валу 4168 ц/тонн.

Відзначили за якісну та добросовісну роботу під час проведення жнив також усіх механізаторів, водіїв, керівників підрозділів, енергетиків, будівельну бригаду, а також працівників току, особливо жіночий колектив, який своїми руками перекидав не одну тисячу тонн зерна, водіїв, які перевозили очищену пшеницю в комори для зберігання, працівників їдальні за смачне харчування, агрономічну та інженерну службу господарства.

Жнива у ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство» завершено. Але робота не зупиняється – через деякий час розпочнеться заготівля силосу, збір соняшника та кукурудзи, а також підготовки ґрунтів до наступного року.

Колектив тижневика приєднується до привітань на адресу працівників господарства. Їхня праця – безцінна і благородна. Саме завдяки їм, ми завжди маємо одне із найсвятіших на землі – хліб. Дякуємо за їхню любов до рідної землі, турботу про благополуччя її жителів, про наше майбутнє.

Бажаємо міцного здоров’я, щастя, наснаги, терпіння, щедрої долі, успіхів у всіх починаннях та, звісно ж, щедрих врожаїв. Нехай на ваших полях завжди колосяться ниви!

Олександр Товстий, Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...