Поліції -20 вікон за раз, а школам -5 вікон за рік

Поділитися новиною

Триває літня пора і як зазвичай у школах роблять ремонти класних кімнат. Оскільки, з бюджету виділяють незначні суми, тож збирають гроші із батьків. Добре, коли дитина залишається в одному класі декілька років, а от, якщо переходить з однієї класної кімнати в іншу, то доводиться ремонтувати нову: починаючи шпалерами, фіранками і в крайніх випадках – заміна вікон та дверей. Такі ситуації викликають невдоволення батьків, бо «влітає в копієчку», батьки бурчать, але гроші здають.

Але ж – ремонт у освітніх закладах – компетенція місцевої влади, яка є його власником та, відповідно, утримувачем. Директор школи зобов’язаний щорічно подавати запити до управління освіти, якому підпорядкований заклад, із переліком потреб, у тому числі й щодо ремонтних робіт. Далі складають кошторис потреб навчальних закладів.

Чому ж тоді батьки й досі змушені здавати щорічні «благодійні внески» і гроші на заміну вікон та дверей у класах?

Під час чергової сесії Гадяцької міської ради стало відомо, що з бюджету виділять кошти на заміну вікон у будівлі відділення №1 Миргородського районного відділу поліції у Гадячі. Даної суми вистачить на заміну 20 вікон. Нагадаємо: 19 травня на засіданні сесії міськради начальник ВП, Петро Токар звертався до депутатів з проханням виділити – 1, 5 млн. грн. Ця сума потрібна на сучасне обладнання та ремонт самої будівлі поліції. Зокрема, заміна вікон – близько 40 шт. Тож, виходить прохання поліцейських виконають на 50%.

Виникає запитання: чому у школах замінюють вікна не такими темпами? За попередніми підрахунками 3-5 вікон на рік. А поліцейським оперативно – 20 вікон. А діти нехай почекають. Деякі і школу закінчили із старими, трухлявими рамами та протягами, ну то таке. А вчителям ще не один рік доведеться терпіти «ремонтні історії» та перебувати на фронті сварок і чвар – батьків, дирекції школи та влади.

Вікторія Цимбал.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...