У Гадячі провели понад 500 досліджень КТ

Поділитися новиною

Актуальну інформацію надав директор КНП «Гадяцька МЦЛ» Олександр Шаповал.

Направлення на безкоштовне обстеження комп’ютерним томографом виписує сімейний лікар, терапевт чи педіатр. Якщо ситуація термінова – пацієнт обстежується позачергово, незалежно від часу доби.

Достовірність заключення результатів КТ-діагностики забезпечується шляхом  перехресного шифрування лікарем-рентгенологом місцевої лікарні та лікарями-рентгенологами згідно договору субпідряду з ПП «ЦЕНТР МАГНІТНО-РЕЗОНАНСНОЇ ТОМОГРАФІЇ». Після цього, необхідне лікування призначає сімейний чи профільний лікар.

На кінець липня проведено вже більше 500 досліджень. Інтерфейс програми налаштований на українську мову, тож проблем із роботою не виникає. 

Нагадаємо, згідно наказу МОЗ України від 6.11.2020 року, комп’ютерні томографи отримали опорні заклади охорони здоров’я у госпітальних округах кожної області. Закуплені вони за кошти Державного бюджету України на 2020 рік за бюджетною програмою «Придбання обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах за рахунок коштів, виділених з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками». До опорного закладу КНП «Гадяцька МЦЛ» надійшла комп’ютерна система «Optima CT-540» (16 зрізів), вартістю 11 млн. 360 тис. гривень.

Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...