“Дякую за життя”, – більше ніж просто слова

Поділитися новиною

Взаєморозуміння, довіра та підтримка між медичними працівниками та громадськістю життєво важливі, а особливо під час таких викликів,як пандемія. Тому найкращий спосіб не дати лікарям втратити свою мотивацію – це нагадати, як ми високо цінуємо місію, яку вони обрали.

Щорічно, у третю неділю червня, всі професійні медики відзначають своє свято- день медичного працівника. Цьогоріч воно випадає на 20 червня.

Робота медика дуже складна і вкрай необхідна для суспільства. До професії лікаря завжди ставилися з великою повагою, адже без них неможливий розвиток людства. У період пандемії коронавірусу медики щодня ризикують своїм здоров’ям заради лікарського обов’язку. Сьогодні ми розуміємо, що майбутнє кожного з нас і цивілізації в цілому залежить від людини в респіраторі , захисних окулярах та протиепідемічному костюмі.

Праця медиків у період пандемії

Медики багатьох країн розпочинали цю війну голими руками. Попри «попереджувальний постріл» в Ухані, коронавірус для більшості урядів виявився цілковитою несподіванкою. Всі сподівалися, що саме їх країну ця біда якось омине, тому не поспішали закуповувати ані засоби безпеки, ані тести. І незважаючи на те, що закон дозволяє лікарям та медсестрам відмовитися рятувати чуже життя, коли власне під загрозою, жодний цим правом не скористався.

Подяка лікарю на всіх мовах світу

Громадяни країн, що вже опинилися в обіймах коронавірусу, цінують цей щоденний подвиг і намагаються віддячити медпрацівникам. Французи, приміром, написали на Ейфелевій вежі велике слово MERCI. В Бельгії, Франції, Нідерландах та Італії щовечора люди виходили на балкони і аплодували медикам, які героїчно протистояли інфекційній навалі. У США, 30 березня, на знак пошани лікарям та медсестрам за допомогою червоного та білого світла перетворили Empire State Building на маячок машини екстреної меддопомоги.

У Нью-Йорку, прямо на фасаді лікарняного центру Elmhurst, 27 березня, з`явився напис Thank you, а в Єгипті на самісінькій піраміді Хеопса світлом написали «Дякуємо, що залишаєтеся з нами». В Італії, на стіні лікарні в Бергамо зробили мурал, присвятивши його медикам. На фресці зображена стомлена медсестра, яка обіймає свою нещасну країну, що тяжко постраждала від COVID-19, і напис «Всім вам … Дякую!» В Стамбулі президент Турції Ердоган з дружиною аплодували на балконі медпрацівникам, які попри всі ризики рятують людей від коронавірусу.

У складний для України період на передовій боротьби з коронавірусною хворобою перебувають медики. Вони ризикують своїм здоров’ям заради безпеки мільйонів, рятуючи пацієнтів 24/7. Червона стрічка з вузликом є символом єднання та солідарності з українськими медиками. Вона ніби єднає українців і лікарів в одну лінію підтримки. Таку акцію проводили минулого року, розмістивши червону стрічку з вузликом на сторінках видань, в ефірі телеканалів, профілях у соціальних мережах або зав’язавши на зап’ясті. Наші медики великі молодці, завдяки їхнім зусиллям пандемія не набула великих масштабів, в порівнянні з іншими містами. Тож, користуючись нагодою, від імені всіх жителів Гадяччини говоримо «ДЯКУЄМО»! .

Улюблений лікар – найкращий лікар – чудова людина… Всі ці слова про вас. Ми не втомлюємося їх повторювати знову і знову. Своєю працею ви рятуєте своїх численних пацієнтів від болю, відчаю і, часом, смерті. Дорогі медики, спасибі вам за самовідданість, відповідальність та наполегливість. Бажаємо вам удачі, вона вам необхідна, любові – ви гідні, щастя – ви його заслужили. Зі святом вас!

Вікорія Цимбал

LIVE OFFLINE
track image
Loading...