Храмове свято у Книшівці

Поділитися новиною

Із самого ранку, 21 червня, над Книшівкою лунав святковий передзвін. На своє храмове свято запрошувала – Свято-Троїцька церква.

Років зо п’ятнадцять тому, ніхто з жителів села й подумати не міг, що в Книшівці з’явиться храм. Від старожилів можна було почути лише далекі чутки про колишнє місце розташування церкви в селі. Все змінилося з появою отця Романа (Височанського). Не дивлячись на молоді роки отець Роман завзято взявся за будівництво храму. З Божою поміччю та дякуючи підтримці людей у 2011 році був збудований та освячений Свято-Троїцький храм в селі Книшівка.

Святкування розпочалося з відправлення служби в храмі, молитвою присутніх. По закінченню Богослужіння всі вийшли на хрестний хід навколо храму, о після якого віряни були окроплені святою водою. Після проповіді та вітальних слів найактивніших прихожан, відзначили грамотами: Надію Ігнатенко, Софію Терещенко, Людмилу Симоненко.

Біля церкви відбулася і святкова трапеза, до якої були запрошені всі, хто прийшли у цей день з сусідніх сіл та міста, щоб розділити радість храмового свята. Книшівські господині завжди з особливою відповідальністю відносяться до приготування став. В цьому році, як і завжди, над святковим столом працювали: В. Летик, Р. Герасименко, Н. Ігнатенко, С. Терещенко, Л. Симоненко, Н. Терещенко, В. Тихенко, Н. Кириченко, Н. Коломієць, К. Строкань, Г. Бондар, К. Росада.

Ми, книшівчани, дуже любимо наш край і зичимо йому процвітання та добробуту.

В. Ященко, від імені жителів  Книшівки.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...