ІНТЕРВ’Ю З ГОЛОВОЮ МИРГОРОДСЬКОЇ РДА ВІКТОРОМ ІВАНЕНКОМ

Поділитися новиною

Гадяцьку громаду, 27 квітня, відвідав голова Миргородської РДА Віктор Іваненко.

Ми поспілкувалися з Віктором Борисовичем, щоб дізнатися його враження від Гадяцького краю і питання, які обговорили за «зачиненими» дверима у міській раді та районній лікарні:

  • «Вікторе Борисовичу, Ви вперше побували у Гадячі?

«Раніше вже відвідував, близько 3-х років тому. Але, перебуваючи на посаді голови Миргородської РДА, був вперше. Мушу сказати, що відбулися разючі зміни, зокрема це стосується районної лікарні. А саме: якісний ремонт приймального відділення і сучасне обладнання. Це дійсно нові можливості і  перспективи надання якісніших медичних послуг у системі охорони здоров’я.»

  • Яка головна мета Вашого візиту?:

«Налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування і моніторинг стану виконання ремонтних робіт на об’єктах, які будують коштом обласного та державного бюджетів, у тому числі й тих, що увійшли до програми Президента України «Велике будівництво.»

  • Це Ваша перша робоча поїздка?

«Я планую об’їхати всі 17 об’єднаних територіальних громад, які входять до складу Миргородського району. Нещодавно побув у Лохвицькій, Заводській і Ромоданівській ОТГ. Надалі планую відвідати йінші громади Миргородського району. Для того, щоб особисто познайомитися з головами громад і депутатським складом, обговорити основні питання співпраці. Адже моє основне завдання бути комунікатором між державою, обласною адміністрацією та громадами.»

  • Про що говорили у міській раді?

«Разом з Володимиром Олександровичем обговорили проблематику міста у всіх галузях . Зокрема те, що цього року з державного бюджету для реалізації інфраструктурних проєктів на Гадяцьку територіальну громаду виділено кошти в сумі 2,6 млн. грн. Пропоную ці кошти спрямувати на навчальні заклади, з метою покращення їх матеріально – технічної бази. Також рекомендував використати кошти для здійснення заходів термомодернізації –  заміну вікон у Гадяцькому ліцеї №4 імені Лесі Українки та Гадяцькій спеціалізованій школі №3 імені Івана Виговського. Крім того, домовилися з міським головою на умовах співфінансування відшкодувати вартість цих робіт.

Розглянули і болюче питання у громаді – це стан доріг. До речі, у 2021 році з місцевого бюджету, в рамках співфінансування із Службою місцевих доріг, виділені кошти для виконання ремонтних робіт. Звичайно, це не велика частина потреби, тож будемо шукати шляхи вирішення та залучення додаткових коштів.

Наша спільна мета – визначати об’єкти для нового будівництва та реконструкції. Зокрема будівництво закладів охорони здоров’я, освіти і спорту. Плюс актуальне питання ремонту доріг. Де моє завдання- почути людей на місцях, їхні проблеми і скласти чіткий план для їх вирішення».

  • У яких закладах встигли побувати?

«Разом з колегами і директором міської лікарні Олександром Шаповалом провели моніторинг ремонтних робіт. Побачив  теплобокс для «швидких», нові меблі і сучасне медичне обладнання: апарат УЗД, ШВЛ, цифровий рентген-апарат, апарат комп’ютерної томографії. Загалом на реконструкцію приймального та травматологічного відділень і відділення невідкладної медичної допомоги з державного бюджету виділено 7,2 мільйона гривень. Разом з народним депутатом Максимом Березіним та обласним депутатом Олексієм Матюшенком вирішуємо питання дофінансування проекту на ремонт рентген-кабінету в розмірі 100 тисяч.»

  • Із ким ще познайомитися, перебуваючи в Гадячі?

«Зустрівся з начальником відділу освіти Станіславом Бутенком. Разом з ним відвідали Гадяцький ліцей №4 імені Лесі Українки. Ознайомився із досягненнями закладу, планами на майбутнє та перспективами розвитку. Під час зустрічі проаналізували питання щодо присвоєння школі статусу опорного закладу та його участі в регіональній (обласній) програмі «Дітям Полтавщини – якісне харчування». А також низку інших питань.»

  • Які висновки Ви для себе зробили щодо рівня розвитку інфраструктури нашої громади в порівнянні з іншими громадами району?

«Сміливо можу сказати, що Гадяччина одна з лідируючих. Саме місто комфортне для проживання. Крім того, Гадяцький край має розвинену інфраструктуру. На мою думку, – це одне з найкращих і найкомфортніших місць для проживання, якщо порівнювати в межах Миргородського району.»

Дякую. Було дуже приємно почути позитивні відгуки на адресу нашої громади.

Вікторія Цимбал.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...