Конфлікт сусідів через землю перейшов у бойові дії

миргород
Поділитися новиною

миргородУ Миргороді конфлікт між двома сім’ями перетворився на довготривалий, через земельну ділянку, на яку обом родинам у різні роки сесіями Миргородської міської ради надано дозволи на виготовлення технічної документації.

Одержавши дозвіл раніше, проте вчасно не розробивши відповідну документацію, члени однієї сім’ї втратили надане законом право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки площею понад 400 кв. м, якою давно користувалися. Водночас, розробивши та подавши документи у міську раду, право власності на землю набули сусіди сім’ї. У подальшому, після невдалих намагань оскаржити рішення органу влади в судових інстанціях, глава родини вирішив конфлікт по-своєму, кинувши у сусідній двір ручну гранату. Відповідно до висновків судово-медичного експерта, потерпілим спричинено легкі та середнього ступеня тяжкості тілесні ушкодження.

Дії чоловіка кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 КК України (носіння, зберігання, придбання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу та закінчений замах на умисне вбивство двох або більше осіб, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб). За результатами досудового розслідування Миргородською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт.  

Пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...