У ПЕТРІВЦІ-РОМЕНСЬКІЙ ШКОЛЯРА ЗАМАНЮВАЛИ У ЧУЖУ МАШИНУ

петрівка
Поділитися новиною

петрівкаІнцидент стався на початку грудня, на в’їзді до села Петрівка-Роменська, з боку Кручі. Про це повідомили на офіційній сторінці громади у соцмережі.

Валентина Бугайова, голова Петрівсько-Роменської територіальної громади, підтвердила інформацію. Із її слів, батько школяра відразу ж звернувся до сільської ради, щоб відслідкувати машину, яка може бути причетна до події, за допомогою камер відеоспостереження. Проте, саме в тому місці, де все сталося, так звана «мертва зона», тож камера нічого не зафіксувала. Каже, що, нібито, автомобіль білого кольору, схожий на ВАЗ 2199, зупинився біля його сина, який у цей час повертався зі школи. Водій відчинив двері та запропонував хлопцеві гроші за те, щоб той сів до салону його автомобіля. На щастя, хлопчик не послухався, зреагував швидко і заскочив у найближчий двір.

Офіцер Петрівсько-Роменської громади повідомив, що наразі справою займається інспектор ювенальної превенції Гадяцького ВП Олена Сушко. Яка повідомила редакції, що по факту звернення відбувається перевірка – опитано ймовірних свідків, відібрано пояснення учасників події, номерні знаки автомобіля, нажаль, не встановлено. У той же час, подібних підтверджених випадків на території міста і району не зафіксовано.

Згідно офіційної інформації пресслужби Нацполіції України, від початку року надійшло близько 4 тисяч заяв про зникнення дітей. 94% з них знайдено протягом першої доби. Однак щодо інших є висока ймовірність стати жертвами насильства або злочину. Страждають як дівчата, так і хлопці.

Тому, батькам вкрай важливо розповідати дітям, що викрадачі, щоб заманити дитину, використовують різні способи та методи і пояснювати, як правильно поводитись у подібних ситуаціях:

– не можна розмовляти з незнайомими людьми і брати від них будь що;

– часто викрадачі є прекрасними психологами, тонко розбираються в дитячій психіці і поведінці. Поясніть дитині, що викрадачі не виглядають як страшні монстри, це звичайнісінькі люди, які не відрізняються від інших;

– за можливості не дозволяйте дитині навіть самостійно гуляти вулицею. Але, якщо виникла така необхідність – порадьте їй пересуватися разом зі своїми однокласниками/однолітками/друзями.

Що робити, якщо дитина зникла?

Якщо самостійні пошуки не дали результату, потрібно негайно звернутися до найближчого відділення поліції чи зателефонувати «102». Також можна зателефонувати на Національну дитячу гарячу лінію за номером 116-111.

Окрім поліції, надайте максимальний розголос події – всі можливі варіанти соціального зв’язку. Якщо дитина неповнолітня, щодня слідкуйте, щоб геолокація на телефоні дитини була ввімкнена та телефон постійно був заряджений.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...