«ОНЛАЙН-КОМПЕНСАЦІЇ» ВІД ШАХРАЇВ

шахраї компенсації
Поділитися новиною

шахраї компенсаціїНаціональний банк України заявив про активізацію шахраїв, які обманюють громадян так званими «онлайн-компенсаціями від держави».

Зловмисники користуються непростим становищем, у яке потрапили громадяни у зв’язку з пандемією COVID-19. Шахраї обіцяють гроші, нібито від держави, на оплату комунальних чи медичних послуг, товарів іноземного виробництва. Суть схеми полягає в тому, що потенційна жертва отримує смс-повідомлення, яке спрямовує її на шахрайський сервіс. Далі з’являється інформація про, нібито, призначену велику компенсацію, для отримання якої потрібно сплатити незначну «комісію». Зазвичай вона складає від 100 до 200 гривень.

Крім того, після сплати «комісії» зловмисники просять сплатити гроші за формування рахунку, верифікацію та інші фальшиві послуги. Це може тривати, поки жертва шахрайства не витратить всі гроші зі свого рахунку чи не зрозуміє, що це омана.

Нацбанк радить громадянам, які отримали повідомлення про компенсацію, перевірити інформацію через надійні джерела. Що стосується державних компенсацій, то з цих питань необхідно звертатися до профільної державної установи за місцем проживання.

«БМ»

НА ФОН:

Тим, хто отримав такі повідомлення, радять телефонувати на гарячу лінію Нацбанку –

0 800 505 240 – або до кіберполіції – 0 800 505 170. Дзвінки безкоштовні з усіх мобільних і стаціонарних телефонів у межах України.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...