Нові штрафи за порушення правил у сфері ЖКГ – законопроект в Раді

lichylnyk
Поділитися новиною

lichylnykУ парламенті групою народних депутатів зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо здійснення державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства (№ 4404 від 19.11.2020 р.).

Ось приклади деяких з запланованих санкцій.

За забруднення і засмічення вод пропонують штрафувати громадян у розмірі від 850 до 1700 грн, а посадовців – від 1700 до 3400 грн. Самовільне проведення гідротехнічних робіт чи безгосподарне використання води обійдеться для посадових осіб у штраф від 1700 до 3400 грн. Новою буде відповідальність за ухилення від укладення договору про надання послуги з поводження з побутовими відходами: для громадян пропонується штраф від 510 до 850 грн, для посадових осіб – від 850 до 1700 грн.

Шраф за брудний підїзд, ліфт чи прибудинкову територію, незаконне перепланування житла, використання його не за призначенням значно зросте, за задумом законопроєкта: для громадян до суми від 510 до 850 грн, а для посадовців – від 850 до 1700 грн.

Новою має стати адмінвідповідальність за порушення порядків і правил підключення/відключення до/від об’єктів і систем (мереж) централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення, систем централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води. Покаранням буде штраф на громадян від 17 тис. грн до 34 тис. грн, а на посадових осіб чи ФОПів – від 34 тис. грн до 51 тис. грн.

Серед інших новацій – пропозиція карати посадових осіб за порушення законодавства і договорів про надання житлово-комунальних послуг штрафами від 850 до 1700 грн.

Державна житлово-комунальна інспекція, яку пропонується цим законопроєктом створити, буде центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства. До речі, за невиконання законних вимог посадовців цієї інспекції пропонують штрафувати у розмірі від 1700 до 3400 грн.

Про це повідомили на сайті https://buh.ligazakon.net

LIVE OFFLINE
track image
Loading...