НОВІ СТАРОСТИ ГАДЯЦЬКОГО ОКРУГУ ТА СУПЕРЕЧКИ ЗА МІСЦЯ У ПОСТІЙНИХ КОМІСІЯХ

DSC 6586 копия
Поділитися новиною

DSC 6586 копия20 листопада, відбулася перша сесія Гадяцької міської ради восьмого скликання. Розпочала її голова Гадяцької міської територіальної виборчої комісії Яна Колбасіна. Вона підвела підсумки роботи комісії та оголосила результати місцевих виборів 2020.

Відповідно до протоколу виборчої комісії про результати голосування виборів на посаду міського голови Гадяча в єдиному одномандатному виборчому окрузі, головою міської ради та очільником Гадяча, вдруге, обрано і зареєстровано Володимира Нестеренка.

Новообраним 26 депутатам Гадяцької міської ради урочисто вручили посвідчення.

На пленарному засіданні були присутні 25 депутатів із 26 обраних ( один відсутній у зв’язку із хворобою).

За пропозицією міського голови та результатами таємного голосування, секретарем Гадяцької міської ради обрано Тетяну Верещаку, першим заступником міського голови затверджено Геннадія Дроботю, керуючим справами виконавчого комітету Яну Москаленко.

Біленченківський і Сарівський старостинські округи отримали нових старост

До округу входять села: Біленченківка, Грипаки, Кіблицьке, Ориханове, Осняги, Островерхівка, Петроселівка, Писарівщина, Рудиків, Степаненки.

До Сарівського округу входять села: Сари, Донцівщина, Київське, Малі Будища, Саранчова Долина, Кияшківське, Круглик, Харківці.

Отже, за поданням міського голови та одноголосним рішенням депутатів, старостою Біленченківського округу став Іван Підгайний, а Сарівського – Василь Губський.

Далі, депутати перейшли до розгляду інших питань, а саме: внесення змін до структури та загальної, утворення виконавчого комітету, визначення його чисельності та затвердження персонального складу.

Затвердили склад виконавчого комітету Гадяцької міської ради:

Володимир Нестеренко (міський голова) – голова виконкому;

Геннадій Дроботя – перший заступник міського голови;

Яна Москаленко – керуюча справами виконкому міської ради;

Тетяна Верещака – секретар міської ради;

Василь Губський – староста Гадяцької міської громади (Сарський округ);

Іван Підгайний – староста Гадяцької міської громади (Біленченківський округ);

Євгеній Гончаров – голова правління ЗАТ «Вентиляторний завод «Горизонт»

Віта Гусаренко – заступник головного лікаря з медичного обслуговування у КНП «Гадяцький ЦПМСД»;

Анатолій Насменчук – директор Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського;

Руслан Савченко – директор ПП «Макрін».

Рішенням сесії був затверджений і посадовий оклад міського голови, у розмірі 15 тис. грн., надбавка за високі досягнення (50% від посадового окладу), матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань, допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, а також преміювання міського голови у розмірі не менше 10% від посадового окладу.

Із важливого

Перед затвердженням порядку денного, депутати Валерій Нижник та Лариса Окаянченко, запропонували внести зміни та перенести на наступне засідання ряд питань, що стосувалися персонального складу постійних комісій міської ради, оскільки згідно чинного законодавства про місцеве самоврядування, склад постійних комісій обирається та затверджується на другій сесії міської ради. І до того часу, кожен депутат має право подати заяву на ім’я міського голови, про бажання працювати у тій чи іншій постійній комісії.

Але три з п’яти постійних комісій були все ж таки затверджені рішенням сесії.

Тож до складу постійної комісії з питань фінансів, бюджету, соціально економічного розвитку, підприємництва увійшли: Олег Боцула (голова комісії), Анатолій Артеменко, Олена Савченко, Віталій Ракочій, Сергій Романюк.

Склад постійної комісії з питань містобудування, ЖКГ, будівництва, транспорту, зв’язку та управління майном: Микола Власенко (голова комісії), Анатолій Гузь, Лариса Окаянченко, Дмитро Шестерненко, В’ячеслав Шкаревський.

Склад постійної комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, молодіжної політики, спорту і туризму: Катерина Кулик (голова), Ліана Кавун, Віктор Оробей, Григорій Сафонов, Віра Шаповал.

Щодо інших двох комісій (із питань промисловості, земельних ресурсів та екології та питань регламенту, депутатської діяльності та етики, забезпечення законності і правопорядку, зв’язків із ЗМІ) виникли суперечки, оскільки деякі депутати не погоджувалися, із пропозиціями наданими міським головою.

Тож затвердження складу цих комісій перенесли на наступне засідання, яке відбудеться 27 листопада.

Олександр Товстий, Анжела Замотаєва, Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...