ХТО ВЗИМКУ ЧИСТИТИМЕ І ПОСИПАТИМЕ ДОРОГИ?

How to Prepare the Perfect Winter Car Part 1 708x489
Поділитися новиною

How to Prepare the Perfect Winter Car Part 1 708x489У Полтавській області дорожні служби майже завершили підготовку до осінньо-зимового періоду та імовірного погіршення погодних умов. Питання утримання автодоріг місцевого і державного значення обговорювали на апаратній нараді в ОДА. Далі корисна інформація для гадячан та жителів району про те, яка організація відповідає за дороги у конкретних районах, а також контактні номери, за якими можна звернутись, якщо дорога не належно прочищена. Зберігайте собі, щоб бути готовим до зими.

 

Дороги місцевого значення

Про те, скільки протиожеледних матеріалів та одиниць техніки підготували для утримання доріг місцевого значення, розповів Олексій Басан, директор Агентства місцевих доріг Полтавської області:

«Щоденного від Полтавського обласного центру з гідрометеорології надходить оперативна інформація стосовно погодних умов, здійснюється постійний обмін інформацією з ГУ ДСНС і Нацполіції у Полтавській області для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах області. Визначені ділянки автомобільних доріг, що підлягають першочерговому снігоприбиранню та обробці протиожеледною сумішшю. Це – дороги, які поєднують райцентри, автобусні маршрути, спуски та підйоми, а також інші небезпечні ділянки.»

Зараз на Полтавщині запровадили цілодобове чергування диспетчерської служби. А в разі штормового попередження, ожеледиці та інших ускладнень вводитимуть і цілодобове чергування підрядних організацій у районах.

Відповідальна організація за утримання місцевих автодоріг по області – ТОВ «Ростдорстрой – Полтава», у підпорядкуванні має 12 субпідрядних організацій. На інфографіці вказано у якому районі працює відповідна організація, хто її керівник і контактний номер телефону для зв’язку.

 

зима дороги

У розпорядженні цих підприємств – 182 одиниці техніки: 76 піскорозкидачів, 105 механізмів з відвалами (трактори, бульдозери, автогрейдери, КрАЗи з відвалами), 45 навантажувачі, 2 роторні снігоочищувачі. Ще 43 одиниці є в резерві.

Для посипання доріг місцевого значення заготують 24,5 тисячі тонн протиожеледного матеріалу, із яких більше 8 тисяч тонн – залишки з минулого року.

«Для цього ми закупили 2435 тонн солі, які завезли у чотири населені пункти області (Селещина, Шишаки, Лубни, Глобине, – прим. авт.), де відбувається замішування з піском та гранвідсівом, після чого готова суміш розвозиться на виробничі бази в кожному районі,» – розповів Олексій Басан.

За словами очільника Агентства автодоріг, такої кількості суміші вистачить навіть, якщо цього року на нас чекає повторення сніжної зими 2018-2019. Тоді використали 23 тисячі тонн піску з сіллю.

Дороги державного значення

Ще більше 32 тисяч тонн протиожеледної суміші запасе Служба автомобільних доріг у Полтавській області для утримання шляхів загального користування державного значення.

«Для експлуатаційного утримання доріг загального користування державного значення, протяжністю 1090 км, заготують майже 32 тисячі тонн піску та гранвідсіву (заготовлено 28 тис. тонн) і майже 6,5 тисяч тонн технічної солі (є в наявності 4,9 тонн). На утриманні Служби автомобільних доріг 14 автодоріг, утриманням яких займаються 7 субпідрядних компаній,» – розповів Іван Краповницький, начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

Дороги державного значення обслуговуватимуть 166 одиниць техніки. Частина машин ще задіяні у будівництві доріг. Проте затримок в усуненні наслідків негоди через це не буде, адже, за словами Краповницького, переобладнати техніку зможуть максимум протягом доби.

Найбільше ускладнення погодних умов очікується наприкінці листопада. Тому уже із 12 листопада на основних автодорогах у нічний час організували чергування механізованих бригад.

Ситуацію на дорогах постійно відслідковують у диспетчерській САД, інформацію передають у інші структури, які задіюють у ліквідації наслідків погіршення погодних умов. На дорогах державного значення встановлені метеостанції, до складу яких також входять 16 камер відеоспостереження, дані з яких передаються до диспетчерської служби САД.

Підготувала Оксана Кириченко за інформацією АМД.

ТЕЛЕФОНИ ЦІЛОДОБОВОЇ ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ

У разі ускладнення проїзду в зимовий період по місцевих дорогах області телефонуйте 050 – 01 – 50 – 233.

У разі ускладнення руху транспорту на автошляхах державного значення водіям варто телефонувати диспетчеру 050 – 409 – 80 – 01.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...