Смертність від кору зростає

99311080 measles get
Поділитися новиною

 99311080 measles getВсесвітня організація охорони здоров’я заявила, що в світі зафіксовано збільшення захворюваності на кір до найвищого рівня за 20 років.

Так, в 2019 році кількість випадків зараження досягло майже 870 000 – це найвищий показник з 1996 року. А кількість смертей в наслідок захворювання всього за три роки зросла на 50 %.

Причому більшість випадків зараження в 2019 – 73 % – припало на дев’ять країн: Грузію, Казахстан, Україну, Північну Македонію, Мадагаскар, Центральноафриканську Республіку, Конго, Самоа і Королівство Тонга.

Експерти відзначають, що спалах кору в Україні стався в результаті недовіри населення і медичних працівників до вакцин, а також через проблем з їх постачанням і зберіганням.

Раніше, відзначають у ВООЗ, у боротьбі з цим захворюванням вдалося досягти значного прогресу. У 2016 році в світі була зареєстрована рекордно низька кількість випадків зараження.

Як повідомляють ВООЗ, на сьогодні рівень вакцинації населення двома необхідними препаратами – MCV1 і MCV2 – складає 85 % і 71% відповідно, тоді як для ефективної протидії кору охоплення повинно становити не менше 95 %.

Раніше фахівці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і ВООЗ виступили із закликом зробити все можливе для того, щоб уникнути епідемії кору та поліомієліту, і, не дивлячись на пандемію коронавирусу, провести планові кампанії вакцинації дітей від цих захворювань.

Фахівці побоюються, що пандемія посилить поширення кору, хвороби, яка навіть більш заразна, ніж Covid-19. Вона передається повітряно-крапельним шляхом. Інфекція викликає такі ускладнення, як отит, енцефаліт і менінгіт, а також може призвести до смерті.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...