Українці найбільше довіряють ЗСУ, церкві та волонтерам

283322
Поділитися новиною

283322Водночас недовіру висловили державному апарату, російським ЗМІ, судам та президенту Володимиру Зеленському.

Такими є дані дослідження, яке провела соціологічна служба Центру Разумкова. Опитування проводилося в рамках проекту «Партійна система України після 2019 року: ключові особливості та перспективи подальшого розвитку», що здійснюється спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні. Опитування проводилось 30 жовтня по 5 листопада 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.

17,5% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, 65,5% — що події розвиваються в неправильному напрямі, а решта опитаних не змогли визначитися з відповіддю.

Водночас, 19,5% українців вірять, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років. 50% вважають, що Україна зможе подолати проблеми у більш віддаленій перспективі, а 20% — що Україна не здатна подолати існуючі проблеми.

Серед державних та суспільних інститутів частіше довіра висловлюється до Збройних Сил України – іїм довіряють 66% опитаних.

На другому місці по довірі посідає Церква – 62%.

Також довіру українці висловили волонтерським організаціям -60%).

Чиновникам, за результатами опитування, не довіряють 79% опитаних. Також не прихильні українці до ЗМІ Росії, Верховній Раді України, до судів та політичним партіям.

У «чорному списку» Уряд України, НАБУ, САП, прокуратура та Конституційний Суд України.

Дещо частіше порівняно з іншими політиками довіра висловлюється Зеленському (йому довіряють 33%, однак не довіряють — 62%) та Д. Разумкову (відповідно 30% і 57%).

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...