УКРАЇНА НА 92-МУ МІСЦІ В СВІТОВОМУ РЕЙТИНГУ БЛАГОПОЛУЧЧЯ

ми злидні
Поділитися новиною

ми злидніДо нього увійшли 164 країни світу, в 2020 році Україна опинилася на 92-місці, між двома найбіднішими країнами Південної і Центральної Америки – Гвіаною і Сальвадором. Про це свідчать дані дослідження Legatum Institute.

Рейтинг формувався з урахуванням таких параметрів, як безпека і охорона, особиста свобода, урядове управління, соціальний капітал, інвестиційне середовище, умови на підприємствах, доступ до ринку і інфраструктура, якість економіки, умови життя, освіта, здоров’я, навколишнє середовище. По кожному з цих показників формувалася окрема шкала, і в сумі виводилося середнє значення, на підставі якого кожній країні присвоювалась оцінка її рівня добробуту.

«У Східній Європі спостерігається найбільше погіршення особистої свободи з усіх регіонів, незважаючи на поліпшення соціальної терпимості. Свобода зібрань та асоціацій особливо постраждала в Україні (93-е місце), Угорщини (101-е місце) і Польщі (65-е місце) , з одночасним зниженням свободи слова та доступу до інформації в двох останніх країнах», – йдеться в доповіді дослідників.

Погіршення стану з безпекою в Східній Європі було обумовлено головним чином війною на Донбасі. Україна за цим параметром займає 144-е місце: з початку конфлікту було вбито більше 13 тис. чоловік, і більше 1,6 мільйона українців стали внутрішніми переміщеними особами.

Варто зазначити, за рівнем особистої свободи України зайняла 85 місце, урядове управління у цій стані було поставлено дослідниками на 73 позицію в рейтингу, соціальний капітал – на 147-е місце, інвестиційне середовище – на 119-е, умови на підприємствах – на 74- е, доступ до ринку і інфраструктура – на 77-е, якість економіки – на 91-е, умови життя – 69, здоров’я – 115, рівень освіти – 38, навколишнє середовище – на 110-е місце.

У п’ятірку лідерів за рівнем благополуччя потрапили Данія, Норвегія, Швейцарія, Швеція та Фінляндія. А на останньому місці опинився Південний Судан. До слова, Росія в рейтингу на 76 місті.

Варто також зазначити, що в 2019 році Україна була на 96-місці в цьому рейтингу, а в 2010-му – на 89 місці.

У організації підкреслили, що на показник благополуччя всіх країн у 2020 році значно вплинула епідемія коронавірусу.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...