АВТОСТАНЦІЮ «ГАДЯЧ» МОЖУТЬ ЗАКРИТИ

автостанція закриття
Поділитися новиною

автостанція закриттяЩе влітку, у Семенівці припинила працювати місцева автостанція. Причина – збитковість. За словами керівниці семенівської автостанції, за день там обслуговували близько 35 рейсів. Але купували квитки на них лише 40 % пасажирів. Через неповну завантаженість автобусів та маршруток автостанція недотримувала грошей. Директор обласного підприємства автобусних станцій ДТВ «Полтаваавтотранс», в липні повідомляв, що на Полтавщині функціонувало 28 автостанцій і 26 із них були збиткові.

Що в нас? На позачерговій сесії міської ради, 3 листопада, міський голова, повідомив, що керівництво підприємства «Полтаваавтотранс» має наміри закрити автостанцію «Гадяч». Та ж сама ситуація виникла в Лохвиці та Пирятині. Причиною такого рішення є збитковість, оскільки в зв’язку з карантином, потік пасажирів значно зменшився.

Зі слів голови, йому була запропонована альтернатива – взяти працівників автостанції у комунальну власність міської ОТГ та сплачувати 0,75 %  ставки заробітної плати, а область готова додавати решту (0,25%). У міській раді не зовсім згодні з такою пропозицією і мають намір подати звернення до Полтавської ОДА з приводу вирішення цього питання.

Директор автостанції Катерина Бойко: «Нам дійсно повідомили, що автостанція «Гадяч» наразі збиткова і ТДВ «Полтаваавтотранс» має наміри закрити її. Ми ніколи не були збитковими, але останнім часом автобуси їздять майже пусті, пасажирів на автостанції практично немає. Тож ми плануємо з 1 грудня змінити графік роботи, а також двоє працівників вже попереджені з приводу скорочення».

Але, якщо замислитись, то причиною збитковості може бути не тільки карантин. Нажаль, великий відсоток громадян користується послугами перевізників, які надають свої послуги нелегально. Також не є чимось дивним сісти на будь якій зупинці та сплатити за проїзд водієві. Тепер «маємо те, що маємо». Пропонуємо читачам активно долучитися до обговорення цієї проблеми. Треба ж знайти винного.

Анжела Замотаєва.

3 коментарі до “АВТОСТАНЦІЮ «ГАДЯЧ» МОЖУТЬ ЗАКРИТИ

  1. На жаль, ніхто не рахує кількість пасажирів, які сідають в автобус по його виїзду за межі автостанції. Основна проблема збитковості – “нелегальні” пачажири.

  2. Зверніть увагу на власника, це ТДВ “Полтаваавтотранс”, це товариство з додатковою відповідальністю, тобто приватна структура. Дуже дивно, як працівники приватної структури можуть у комунальній власності міської ОТГ ? Хтось може пояснити ?

  3. Свого часу виїзжали великою групою з Бердянська, так касирка одразу запропонувала оплатити лише половину квитків в касі, а решта водію на руки

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...