Дим та сморід від асфальтного заводу в Гадячі

асфальтний
Поділитися новиною

асфальтнийДо редакції, 19 жовтня, зателефонував місцевий житель, який відмовився представитись, але повідомив, що після початку роботи асфальтного заводу, мешканці прилеглих вулиць постійно скаржаться, на задимленість. «Куди ж дивляться кандидати в депутати, міська влада та всі інші?». Нажаль на це питання ми, відповіді не маємо, але хочеться звернути увагу громадськості на цю тему.

Використання застарілого обладнання у промисловому секторі є проблемою і одним з пріоритетних напрямів, які потрібно вирішувати, щоб зберегти довкілля.

Якщо почати розбиратись з самого початку, то згідно «Норми розташування промислових підприємств, планування та забудова населених пунктів» (витяг з наказу № 173 від 19.06.96) – промислові, сільськогосподарські та інші об’єкти, що є джерелами забруднення навколишнього середовища хімічними, фізичними та біологічними факторами, при неможливості створення безвідходних технологій, повинні відокремлюватись від житлової забудови санітарно-захисними зонами.

Забруднюючими факторами асфальтового виробництва є:

  • гранітний пил – викидається при завантаженні асфальтного заводу та в процесі приготування асфальтобетонної суміші.
  • забруднення при нагріванні бітуму до робочої температури – специфічний запах.
  • забруднення при нагріванні щебню та відсіву природним газом.
  • викиди технологічного транспорту та навантажувальної техніки.

Із метою максимального можливого скорочення викидів, всі ущільнення, передбачені конструкцією устаткування, періодично повинні перевірятися і відновлюватися.

Основні технологічні джерела мають бути обладнані рукавними фільтрами, які за допомогою витяжного вентилятора очищають забруднені гарячі гази від пилу з ефективністю 92%.

Виходить, що виробництво можливо зробити більш безпечним.

Кандидати обіцяють багато, особливо перед виборами, а по факту – екологія нікого не хвилює.

Олександр Товстий.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...