СЕКТОР ОСВІТИ РДА СПЛАТИТЬ «ГАДЯЧГАЗУ» ПОНАД 300 ТИСЯЧ

суд відділ освіти
Поділитися новиною

суд відділ освітиПро це стало відомо із Єдиного державного реєстру судових рішень. 30 вересня Господарський суд Полтавської області оприлюднив рішення судового засідання по справі за позовною заявою Приватного акціонерного товариства «Гадячгаз» до Сектору освіти Гадяцької районної державної адміністрації про стягнення 348 942,19 грн. на підставі акту про порушення № 3 від 31.01.2019 року та протоколу засідання комісії № 2 від 01.02.2019 року.

На судовому засіданні були присутні представники позивача Б. Савченко та Ю. Давиденко, у той же час представники відповідача не з’явились.

Керуючись ст.ст.232, 233, 236-241 Господарського процесуального кодексу України, суд

вирішив задовольнити позов частково – стягнути з Сектору освіти Гадяцької районної державної адміністрації (м. Гадяч, вул. Гетьманська, буд. 31) на користь Приватного акціонерного товариства «Гадячгаз» (м. Гадяч, вул. Будька, буд. 26 А) 344381 грн. 17 коп. заборгованості з відшкодування вартості не облікованого (донарахованого) об’єму природного газу, 5165 грн. 72 коп. відшкодування витрат з оплати судового збору.

Найімовірніше, так закінчилась минулорічна історія з газовими лічильниками відділу освіти РДА. Нагадаємо, на початку 2019 року комісія ПрАТ «Гадячгаз» відключила від газопостачання Хитцівську школу, дитсадок і ФАП, бо запідозрила стороннє втручання у механізми засобів обліку (лічильники).

Загалом 12 лічильників, які встановлені у закладах освіти на Гадяччині, пройшли повірку протягом літа-осені 2018 року у спеціалізованій установі ДП «Полтавастандартметрологія» і отримали свідоцтва на відповідність. Проте під час перевірки цих лічильників згідно наданого заздалегідь графіка ПрАТ «Гадячгаз» виявило порушення цілісності пломб заводів-виробників на засобах обліку газу у школах: Березової Луки, Сергіївки, Лютеньки і Книшівки. Ці лічильники були зняті і передані на експертизу, яка підтвердила підозру газовиків – було виявлено ознаки втручання у роботу. У тих закладах, де перевірка підтвердила непридатність засобу вимірювальної техніки у зв’язку із невідповідністю метрологічних характеристик лічильника з паспортними даними, були проведені нарахування за не облікований газ .

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів із дня складення повного судового рішення до Східного апеляційного господарського суду через Господарський суд Полтавської області.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...