СКОРО ДО ШКОЛИ. ЯК ЗАХИСТИТИ ДИТИНУ? БАТЬКИ Б’ЮТЬ НА СПОЛОХ

ШКОЛА3
Поділитися новиною

ШКОЛА3Доброго дня шановна редакція. Чи потрібно публікувати цього листа, вирішувати вам. Пишу його бо турбують мене питання. Дуже турбують…

 

Чим обробляють поверхні в садочках (7 разів на день) і чим будуть обробляти поверхні в школах? Якими антисептиками бризкають дітям руки і НАВІЩО? ( Є недостовірна інформація, що антисептики взагалі купили не в аптеках а в Луця). Чі це обов’язково, чи тільки рекомендації? У мене троє дітей. Зараз всі сидять вдома. Я взагалі не уявляю, як їх відпускати з 1 вересня в ці “ядовиті камери”, тобто класи і групи. Який би якісний препарат не був, але це антисептик і дизрозчин. Після дезинфекцій треба провітрювати приміщення. Як це все буде відбуватися? Взагалі не зрозуміло. Особливо, що стосується садочків в холодну пору року? А антисептики викликають, як найменше, сухість шкіри у дорослих, що вже говорити про дитячу шкіру. І взагалі, як наслідок: виникнення або загострення алергій, астм, екзем і ще Бог знає чого. Тут вже не Ковід страшний, а вся оця хімія. Ми свідомо робимо дітей інвалідами. Хочеться роз’яснень від міськно чі міської ради, чі від тих, хто цим всим керує. Чому всі мовчать: батьки, лікарі?..

Треба всім разом знайти якийсь вихід з цього безглуздя. Коли я сказала, що моя дитина алергік – сказали взяти довідку від лікаря. Я візьму, але це не вбереже мого сина від запахів того ж антисептика на руках однокласників.

Всі ми ходимо до лікарень де нам обробляють руки, добре, але особисто в мене цей запах (який, доречі, не так просто змивається) викликає нудоту і першіння в горлі. А якщо побртзкати навіть 5 пар рук і закрити в класі на уроках?

Хочеться сподіватися, що не я сама про це турбуюсь. Що знайдуться люди, які думають, як я і знають куди звертатися, щоб змінити ситуацію. Я вважаю, що не вбереже вся оця хімія наших дітей, а тільки нашкодить.

Писати можна ще довго, але я сподіваюся, що суть проблеми я виклала. Буду дуже вдячна за підказку і допомогу. Ситуацію треба якось змінювати на користь здоров’я наших дітей. І, як кажуть: «Хто стукає тому відкриють».

Підпис Яна Кот.

Глава інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков зазначив, що відповідальність за дотриманням карантинних обмежень лежить і на батьках, і на керівниках навчальних закладів.

«Насамперед треба перевірити якість провітрювання приміщень та наскільки самі класи готові до навчального року. Загалом Міністерство охорони здоров’я розробило свої маркери, тому будуть перевіряти саме їх» – сказав Биков.

Він додав, що підстав хвилюватися немає, проте відповідальність за епідеміологічною безпекою повинні розділити також і батьки.

«Головне зараз – дотримуватися всіх карантинних заходів, щоб не поширювати коронавірус, бо ми стоїмо на порозі другої хвилі епідемії і повинні бути до цього готові. Але діти краще навчаються в школі на очній формі, бо дистанційне навчання не дозволяє дітям комунікувати між собою, а це одна із найважливіших навичок», – пояснив Сергій Биков.

ШКОЛА

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що вже надане доручення головам Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки, щоб напередодні та після 1 вересня були проведені перевірки шкіл та дитячих садочків на дотримання безпечних умов навчання в період карантину. Органи місцевого самоврядування та органи місцевої влади мають приділити організації навчального процесу велику увагу, за необхідності створити комісії та поставити на контроль дотримання заходів епідеміологічної безпеки в закладах освіти.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, вчителям «зеленої» та «жовтої» зон дозволять проводити уроки без масок. А в «помаранчевій зоні» будуть надані рекомендації вчителям одягати захисний щиток, який є прозорим і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес.

При цьому, поки МОЗ не передбачено медичне обстеження і тестування на коронавірус вчителів в школах. Однак, за словами Ляшка, рекомендації ще будуть переглядатися.

Тож з приводу надання інформації щодо обробки, дезінфікуючих розчинів та інших протиепідемічних заходів у приміщеннях навчальних закладів, звертайтеся до керівництва шкіл та садочків.

«БМ»

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...