Стан правопорядку на території Гадяцького району

хроніка
Поділитися новиною

хронікаПротягом минулого тижня до чергової частини Гадяцького ВП надійшло 127 заяв та повідомлень, із яких 18 на момент реєстрації містили ознаки кримінального правопорушення та були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого Кримінальним кодексом України.

А саме, з числа зареєстрованих :

1 кримінальне провадження за ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження);

2 кримінальних провадження за ст.185 КК України (Крадіжка);

3 кримінальних провадження за ст.190 КК України (Шахрайство);

1 кримінальне провадження за ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами);

6 кримінальних проваджень за ст.309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання незаконних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту);

1 кримінальне провадження за ст.310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель); та ін.

11 серпня до чергової частини Гадяцького ВП надійшла заява від жительки міста, про те, що невідома особа, шляхом шахрайства, під приводом продажу автомобіля на сайті оголошень olx.ua, заволоділа грошовими коштами в сумі 4000 грн. Було встановлено, що при обговоренні з «продавцем» деталей купівлі той повідомив, що особисто доставить автомобіль. Однак з часом, власник товару попросив покупця внести частку передоплати, обґрунтовуючи, тим що виникла потреба в ремонті радіатора автомобіля. В подальшому жінка перерахувала грошові кошти на вказану банківську картку, після чого телефон, за яким потерпіла зв`язувалася з продавцем, був вимкнений.

Інший випадок стався із 71-річною жінкою, яка довірилась невідомим, які представилися працівниками «служби безпеки банку». Та під час телефонної розмови псевдо працівник наголосив на тому, що з метою розблокування картки та встановлення додаткового захисту рахунку необхідні дані банківської картки. Назвавши усі необхідні дані, жінка побачила, що з її рахунку були зняти грошові кошти.

За обома фактами слідчими розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

11 серпня під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання жителів району працівниками поліції було виявлено та вилучено подріблені рослини зеленого кольору з характерними ознаками наркотику, зовні схожими на коноплі. Речовину вилучено та направлено на експертизу. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 та ч.2 ст. 309 КК України.

11 серпня в ході проведення санкціонованого обшуку у 30-річного мешканця району на території домогосподарства працівниками поліції було виявлено та вилучено штик-ніж вітчизняного виробництва часів Другої світової, який він зберігав для власних потреб. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

13 серпня надійшла заява від 45-річної жительки одного з сіл району про те, що її чоловік на сайті «OLX» знайшов оголошення про продаж дискової борони та вирішив її придбати. У подальшому, зв’язавшись з продавцем та обговоривши деталі замовлення, перерахував йому грошові кошти, але замовлення так і не отримав. Адже основною умовою угоди стало бажання продавця отримати завдаток, як гарант того, що замовлення негайно надійде адресату. Наразі, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство). По даному факту проводяться подальші розшукові заходи по встановленню особи причетної до скоєння вищевказаного злочину.

В області триває практичний етап оперативно-профілактичної операції «Мак-2020», спрямованої на виявлення та знищення нелегальних посівів нарквмісних рослин маку та конопель. Так, під час проведення заходів в домоволодінні 45-річного місцевого жителя на земельній ділянці виявлено посів рослин, схожих на коноплі. У подальшому правоохоронці вилучили увесь незаконний «урожай» та направили для проведення наркологічної експертизи. За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Крім того, Гадяцьким ВП також проводились заходи щодо протидії адміністративних правопорушень в публічних місцях. В ході проведених заходів було складено:

1 протокол за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей);

1 протокол за ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство);

7 протоколів за ст.173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства в сім’ї);

2 протоколи за ст.178 чч.1,2,3 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді);

1 протокол за ст.183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб);

2 протоколи за ст.187 КУпАП (порушення правил адміністративного нагляду);

Протягом тижня в ході виконання службових обов’язків щодо нагляду за дотриманням правил дорожнього руху було виявлено 50 порушення ПДР, а саме:

23 за ст.121 КУпАП (порушення водієм правил керування ТЗ, правил користування ременем безпеки або мотошоломами);

7 за ст.122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху);

14 за ст.126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів на право керування таким ТЗ або не пред’явила їх для перевірки);

4 за ст.127 КУпАП (Порушення ПДР пішоходами);

3 за ст. 124 КУпАП (Порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна);

5 за ст.130 КУпАП (Керування ТЗ особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), та інші.

Всього,протягом минулого тижня, Гадяцьким ВП було складено 77 адміністративних протоколів.

Петро ТОКАР, т.в.о. начальника Гадяцького ВП.

Олеся КОРОЛЬ, помічник чергового СРПП №3 Гадяцького ВП.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...