«ВСТАНОВЛЕННЯ «ЛЕЖАЧИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ» – НЕДОЦІЛЬНЕ»

мото
Поділитися новиною

мотоПитання «нічних гонщиків», які ревом моторів заважають відпочивати гадячанам, піднімали неодноразово. Цю проблему вже обговорювали і на сторінках тижневика, і у соцмережах, і на сесіях районної та міської рад. Але досі ніяких кардинальних змін не відбулось.

Днями, в мережі Фейсбук, жителі міста звернулися до начальника відділу поліції Петра Токаря із запитанням, коли ж будуть розроблені і здійснені конкретні заходи , задля забезпечення порядку на наших вулицях в нічний час? Адже, мотоциклісти створюють не тільки неймовірно високий рівень шуму від роботи двигунів, а й перевищують максимально дозволену швидкість, влаштовуючи нічні перегони, чим становлять підвищену небезпеку для інших учасників дорожнього руху та пішоходів.

Невдовзі, на офіційній сторінці Гадяцького відділу поліції у Фейсбук прокоментували цю ситуацію:

«Впродовж червня-липня цього року поліцейські виявили та припинили 48 порушень ПДР кермувальниками двоколісних транспортних засобів. Вилучено до Гадяцького відділу поліції 4 двоколісні транспортні засоби за порушення порядку їх використання. Відносно всіх порушників правоохоронці склали адміністративні матеріали, для притягнення винних осіб до відповідальності.

Співробітники поліції постійно аналізують стан аварійності в районі та визначають першочергові заходи для покращення безпечної ситуації на дорогах.

Так, для комплексного забезпечення безпеки дорожнього руху, керівництво Гадяцького відділу поліції залучає додаткові екіпажі сектору реагування патрульної поліції Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області та екіпажі обласного Управління патрульної поліції. Таке залучення додаткових сил і засобів дало змогу лише впродовж однієї ночі зафіксувати 8 випадків керування транспортними засобами, у тому числі й двоколісними, у стані алкогольного сп’яніння. Відносно всіх порушників правоохоронці склали протоколи за ст.130 КУпАП і направили до Гадяцького районного суду для розгляду.

Окрім цього, після надходження повідомлень про порушення ПДР мотоциклістами, співробітники Гадяцького відділу поліції звернулися з листом до міської ради, щодо встановлення на вулицях Гадяча технічних засобів для примусового зниження швидкості руху транспорту – «лежачих поліцейських». Наразі це питання потребує розгляду на сесії Гадяцької міської ради. Сподіваємося на розуміння депутатами актуальності проблеми та якнайшвидше вирішення цього питання, задля безпеки всіх учасників дорожнього руху».

За коментарем, стосовно встановлення «лежачих поліцейських» на вулицях міста, ми звернулися і до міського голови Володимира Нестеренка. Він повідомив, що питання винесуть на розгляд комісії. А також додав, що до «лежачих поліцейських», особисто він, ставиться скептично. На його думку, їх встановлення є не доцільним, та й не вирішить проблему, лише створить незручності для руху автотранспорту та зашкодить асфальтному покриттю; оскільки, під час кожного переїзду автомобіля через бар’єр, перш за все, руйнується асфальт. До того ж, міський голова вважає, що питання порушень правопорядку мотоциклістами повинна вирішувати не міська влада, а відповідні органи, які зобов’язані слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху.

Виходить, що питання «гонщиків» залишається невирішеним. Посадовці намагаються зняти з себе відповідальність, перекладаючи проблему один на одного.

Анжела Замотаєва.

Фото використане як ілюстрація.

 

«Заборонити використання вночі занадто гучного транспорту в центрі міста, парковій зоні та спальних районах. Заборонити модифікацію транспортних засобів, що призводить до підвищення його гучності,» – електронну петицію такого змісту зареєстрували на сайті міської ради 3 серпня.

На збір голосів від дня подання петиції відведено 90 днів. Щоб петицію розглянули, за неї повинні проголосувати не менше ніж 200 осіб.

4 коментарі до “«ВСТАНОВЛЕННЯ «ЛЕЖАЧИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ» – НЕДОЦІЛЬНЕ»

  1. Була б дорога за містом , то там би їздили. А так пару кялометрів нормальної дороги, та щей ту перепортити лежачими поліцейськими та щей виділити на це колосальні кошти з міського бюджету, наче більше проблем у місті немає. Із-зс того , що комусь вночі не спиться ч заздрісно.
    А що ж мовчать, за гяроскутера та моноколеса на яких діт їздять по проїзджіц частині дороги та ще й клацаючи в телефоні. Чому їхніх батькяв не притягнуть до відповідальності, тому що меленькя мажоринята. Аони теж нсражають на небезпеку себе та водіїв, постійно створюючи аварійні ситуації.
    А потім, ч разя ДТП так ті ж самі батьки , котрі подарували своїм дітям таеі механізми, будуть більше за всіх кричати покарати водія , бо їз же діти не можуть бути винні , проплачено й тд.

  2. давно треба припинити оте ревище кожної ночі . і заздрити там нема кому.. як не собі так комусь голови поскручують. на трасу за місто нехай їдуть ганять

  3. “Лише впродовж однієї ночі зафіксувати 8 випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння” а згідно щотижневої інформації райвідділу УМВС за тиждень фіксується 5 водіїв у стані алкогольного сп’яніння. Питання до Петра Токара: а де решта? Може у вас у карманах?

  4. Система безпеки на дорогах повинна бути націлено на захист водіїв,пішоходів;

    1. Створення штучних перешкод єефективно впливає на швидкість в місцях переходу людей через дорогу(школи,дитячі садки ін.);
    2.Встановлення камер відіоспостережень за швидкістю та поблискуючих світлофорів ;
    3.За вжиття алкоголю за кермом-на особливий облік з постійною відміткою в патрульній поліції з наданням довідки від нарколога

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...