Запрацюють три нові амбулаторії

амбулаторія
Поділитися новиною

амбулаторіяЗагалом цього місяця на Полтавщині планується відкриття шести лікарняних закладів, три з яких у Гадяцькому районі – в Лютеньці, Великих Будищах та Петрівці-Роменській.

Готовність об’єктів до відкриття та експлуатації днями перевірив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін. Нині підрядники усувають останні недоліки будівництва, вже завезли меблі та обладнання, виконуються взаєморозрахунки.

Сільські ради облаштовують територію навколо амбулаторій і готуються зустрічати молодих спеціалістів.

«У Лютеньці вже два роки немає сімейного лікаря, – розповіла секретар сільської ради Олександра Фесун, виданню «Новини Полтавщини». – Місцевим жителям довелося укладати декларацію з медиком із сусіднього села, який двічі на тиждень приїжджає в Лютеньку. У місцевому ФАПі черга пацієнтів щодня. Тому ми дуже сподіваємося, що в нові амбулаторії приїдуть працювати двоє молодих спеціалістів з Гадяча. Адже населення у Лютеньці становить 3100 осіб, після створення ОТГ буде більше 5 тисяч, а лікувати людей нікому».

До речі, у нових амбулаторіях, крім службових приміщень, кабінетів для лікарів та маніпуляційних, передбачено й житло для лікарів.

Нагадаємо, амбулаторії будують за кошти державної субвенції та місцевих бюджетів згідно національної програми «Велике будівництво». На Полтавщині з’явиться 29 нових амбулаторій сімейної медицини. Наразі, в експлуатацію введено одну – селі Дмитрівка, поблизу Горішніх Плавнів.

«БМ»

На фото амбулаторія в Лютеньці.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...