Нині святого Михаїла; що погано для жита, а що – для вівса та куди подався войовничий Марс

630 360 1593162768 243
Поділитися новиною

630 360 1593162768 243Церква цього дня згадує святителя Михаїла, першого митрополита Київського. Того самого, котрий разом із князем Володимиром Великим у 988 році святив Київську Русь. Про життя першого очільника української православної церкви достеменних даних майже не збереглося. Він начебто благословив Володимира на будівництво Десятинної церкви, а на місці майбутнього  Михайлівського Золотоверхого собору збудував церкву на честь архангела Михаїла, де зупинилися грецькі монахи, які прибули до Києва разом із ним.

Святитель Михаїл вів непримиренну боротьбу з ідолопоклонством і язичництвом. Мощі святого покоїлися в Успенському храмі Києво-Печерської лаври, але в 1941 році, після знищення святині, були втрачені.

Також цього дня згадують пророка Амоса і мученика Віта. Ім’я останнього наші пращури переінакшили на «Фіта». Святому молилися, просячи зцілення від нервових хвороб (звичай пританцьовувати перед зображенням святого зародився в Німеччині в часи середньовіччя). А ще казали: «Дощ на Фіта – погано для жита». Від Фіта особливо добре починав рости овес.

Іменинники сьогодні Михайло, Федір, Григорій, Сергій і Варвара.  

7-8 місячні дні, Місяць у Терезах. Можливо, хтось розслабився? А не варто! Сьогодні о 3:46 його величність Марс перейде в знак своєї сили Овен. Багато хто з нас може відчути цей перехід, цю марсіанську зміну знаку на собі. Організм перелаштовуватиметься, але не всім це буде до душі, до снаги і «в кайф». Якщо почуватиметься не кращим чином – терпіть і живіть у помірно активному режимі. Місяць сьогодні пов’язує на собі впливи абсолютно всіх планет Сонячної системи й стає своєрідною лінзою, трансформуючи все зібране на нас. Дуже неспокійний день, але нехай він мине якомога краще і гармонійно.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1887 році: +6,8; а найтеплішим у 1961 –  +33,5.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...