ХОЧЕШ ДЕМОКРАТІЇ – ПЛАТИ 40 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

kreditovanie kiev
Поділитися новиною

kreditovanie kievУ одному із минулих номерів тижневика ми розповідали, що громадянин Петро Лисенко проаналізував сайт Гадяцької районної ради, і виявив , що всупереч законодавству там відсутні більшість розпоряджень, які повинні оприлюднювати згідно чинного законодавства. Він вирішив боротись із порушеннями, які систематично допускають органи виконавчої влади і надіслав кілька запитів на отримання публічної інформації, у кожному із яких доводив свою правоту. Ці запити він переслав для ознайомлення і нам.

Днями надійшла відповідь на запит від т.в.о. голови Гадяцької РДА С.Бондаренка. Нагадаємо, П. Лисенко просив надати:

1) електронні копії всіх розпоряджень голови Гадяцької РДА за 2014-2020 роки;

2) електронні копії всіх організаційно-розпорядчих та фінансово-господарських документів Гадяцької РДА за 2014-2020 роки, які підлягають обов’язковому оприлюдненню у формі набору відкритих даних на єдиному державному веб-порталі відкритих даних;

3) інформацію про затвердження структури і переліку наборів відкритих даних, що підлягають обов’язковому оприлюдненню Гадяцькою РДА та структурними підрозділами Гадяцької РДА.

На цей запит йому відповіли, що він стосується надання великого обсягу інформації і потребує пошуку серед значної кількості даних. Тому строк розгляду продовжили до 23 червня.

Відповідь надійшла раніше заявленого часу, 15 червня. Проте, повної інформації, яку просив П. Лисенко, так і не надали. З приміткою «безкоштовно» надіслали всього 10 сторінок (електронних копій) запитуваної інформації. Далі ж вказано, що «в результаті аналізу та пошуку запитуваної інформації, встановлено, що обсяг сторінок, що підлягатимуть копіюванню становить 11581 аркушів електронних копій документів та 2446 електронних копій документів, що містять поряд з відкритою інформацією, інформацію з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення чи приховування.

Вартість 1 електронної копії формату А4, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 № 740 «Про затвердження граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію» та розпорядження голови райдержадміністрації від 12 червня 2020 року № 110 «Про затвердження Розміру та Порядку відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Гадяцька РДА» становить 2 грн. 10 коп.

Вартість 1 електронної копії документу формату А4, якщо в ньому міститься поряд з відкритою інформацією інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо становить 6 грн. 72 коп.

Запитувана Вами інформація (електронні копії розпоряджень голови РДА за 2014-2020 роки, електронні копії організаційно-розпорядчих та фінансово-господарських документів райдержадміністрації за 2014-2020 роки, інформація про затвердження структури і переліку наборів відкритих даних, що підлягають обов’язковому оприлюдненню РДА) у кількості 14027 арк. будуть надані Вам після відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк, які становлять 40 тис.757 грн.22 коп. згідно рахунку, що додається.

Відповідно до частини 3 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», у разі якщо особа не оплатила передбачені фактичні витрати пов’язані з копіюванням, друком чи виготовленням цифрових копій документів, шляхом сканування, розпорядник Інформації має право відмовити у задоволенні запиту на інформацію».

Варто зазначити, що порядок відшкодування витрат на копіювання або друк документів, які надаються за запитом на інформацію, затвердили в Гадяцькій РДА не так давно – 12 червня 2020 року (про це вказано у запиті)… Хитро, правда ж? За інформацію, яку згідно чинного законодавства, повинні були давно оприлюднити на офіційному сайті, тепер ще й грошей можна заробити…

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...